Uutisen päiväys

15.12.2016← Takaisin

Vierumäellä innostuttiin lumilajeista opiskelijoiden johdolla

Lasten Lumipäivät -kiertue liikutti koululaisia Suomen Urheiluopistolla tiistaina ja keskiviikkona. Koululaiset tutustuivat lumilajeihin neljän erilaisen rastin kautta Vierumäkihallin ja jäähallin väliselle kentälle pystytetyllä tapahtuma-alueella.

Vierumäellä rasteina olivat suksicrossi, mäkihyppy, lumipelit ja ampumahiihdon tarkkuuspisteet. Myös Tuisku-maskotti oli molempina päivinä mukana tsemppaamassa koululaisia.

Rasteja vetivät Suomen Urheiluopiston ensimmäisen vuoden liikuntaneuvojaopiskelijat. Lasten Lumipäiviin osallistuminen oli osa heidän opintojaan. Vetäjiä riitti, sillä opiskelijoita oli tapahtumassa mukana yhteensä 40.

”Opiskelijat vetivät rastit todella mallikkaasti. Kaikki olivat hyvin menossa mukana ja heidän tekemistään oli hienoa seurata”, Vierumäen tapahtuman vastuuhenkilö Jarkko Aallonen kehuu.

Lentävä startti ensi vuoteen

Rastipisteistä eniten suosiota keräsi lumesta rakennettu minimäki.

”Näimme paljon komeita hyppyjä minimäestä. Koululaiset olivat muutenkin todella innokkaita liikkumaan ja testaamaan eri rasteja”, Aallonen kertoo.

Vauhdikkaan päivän päätteeksi makkarat ja myslipatukat maistuvat ja mehut juotiin viimeistä pisaraa myöten.

”Kaiken kaikkiaan meillä oli hienot kaksi päivää Vierumäellä ja sääkin suosi meitä. Myös opettajat antoivat hyvää palautetta tapahtumasta. Tästä on hyvä jatkaa tammikuussa”, Aallonen iloitsee.

Yhteensä lumilajeihin tutustujia oli Vierumäellä yli 120. Tiistaina alueella vierailivat Kivijärven koulun oppilaat ja keskiviikkona Renkomäen koulun oppilaat.

 

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu tammikuussa 2017 viikolla kaksi. Silloin Lasten Lumipäivät valtaavat Vuokatin, Helsingin ja Vantaan. Koko kiertueen aikataulun löydät täältä.

 

Lisätietoja:

Vierumäen tapahtuman vastuuhenkilö, Lasten Lumipäivät

Jarkko Aallonen

jarkko.aallonen@gmail.com

p. 045 77302103

 

Tiedottaja, Lasten Lumipäivät

Lotta Lybeck

lotta.lybeck@source.fi

p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter