Uutisen päiväys

7.2.2019← Takaisin

Vantaan Hiihtoseura juhli Vantaan liikuntagaalassa

Jo perinteeksi muodostunut Vantaan liikuntagaala keräsi monisatapäisen  joukon urheilijoita ja urheilun taustavaikuttajia Hotelli Vantaaseen keskiviikkoiltana 6.2. Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Vantaan Liikuntayhdistys ry, Sporttia kaikille ry, Vantaan kaupunki ja Vantaan Sanomat. Tilaisuuden tarkoitus on kerätä vantaalaista urheiluväkeä yhteen verkostoitumaan, palkitsemaan edellisen vuoden parhaat yhdeksässä eri kategoriassa sekä tarjoamaan mitalikahvit kaikille vantaalaisseurojen arvokisamitalisteille, joita vuonna 2018 oli yli 250 kappaletta – heidän joukossaan Vantaan Hiihtoseuran  Anssi Pentsinen SM-kotikisakultamitalillaan.

Vuoden 2018 urheiluteko -palkinto tuli Vantaan Hiihtoseuran isännöimille SM-hiihdoille! Palkintoa olikin vastaanottamassa iso joukko iloisia SM-hiihdon talkoolaisia.  Saatesanoina tälle mieluisalle tunnustukselle mainittiin kattava ja laaja näkyvyys, iso yleisömäärä paikan päällä ja huippuunsa hiottu yhteistyö kaupungin kanssa ja ihmettelynä perään; miten ihmeessä tällainen huippuproduktio syntyy pelkästään talkoovoimin? Kiitospuheessaan järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty kiitti kaupunkia - oman kunniamainintansa sai jo käsitteeksi muodostunut ‘Hakunilan Lumimiehet’ haastavien lumiolosuhteiden voittamisesta. Laaja talkooväki sai myös kiitoksensa huomautuksella, että se koostuu paljolti myös naapuriseuroista. Seppo korosti myös tärkeää asiaa olosuhteista puhuttaessa; kun niitä luodaan suurtapahtumalle, ne ovat upeassa kunnossa sen jälkeen (usein jo ennen) kaikkien kaupunkilaisten käyttää ja hyötyä. Tunnustus oli tärkeä arvostus Vantaan Hiihtoseuran työlle - tähän päivään mennessä jo 20 televisioidut hiihtokilpailut, erilaiset yhteistyökumppanit ovat tässä avainasemassa - kiitos!

Vuoden 2018 elämäntyö -palkinnon sai itseoikeutetusti Vantaan Hiihtoseuran kunniapuheenjohtaja Seppo Räty. Kuultiin mittava lista Sepon ansioita ja eri tasoilla vaikuttamista, pääosin maastohiihdon puolelta. Vantaan Hiihtoseurassa toiminen alkoi vuonna 1971 lasten hiihtoharrastuksen myötä. Pitkä lista myös muita harrastuksia mahtui mukaan ja silläpä haastattelijan ihmetys; miten kaiken tämän voi ehtiä? ‘Energinen eläkeläinen’ itse ei pitänyt asiaa ihmeellisenä, mutta me vierestäkatsojat voisimme todeta; kun ei valita, aina hoitaa ja tarttuu asioihin oikealla tavalla, on nöyrä, ei valikoi töitään, on ystävällinen, muut huomioiva, upea verkostoituja ja tulee aina ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä – siten kaikki on mahdollista. Upea tunnustus ja oikeaan osoitteeseen!