Uutisen päiväys

28.11.2018← Takaisin

SM-hiihtojen valmistelut etenevät raiteillaan Imatralla

  Maastohiihdon Suomen Cup on vielä tovin tauolla, sillä seuraavaksi kilpaillaan 15. –16. tammikuuta Vantaalla. Sekä Imatran (1. –3.2.) että Äänekosken (29. –31.3.) kolmipäiväisten SM-viikonloppujen järjestelyt ovat kuitenkin jo hyvässä vauhdissa.

  Imatralla on jo pitkään nautittu olosuhteista huolimatta hyväkuntoisista laduista, joita tälläkin hetkellä on käytössä 6,3 kilometriä. FIS-kilpailuja varten baanaa levennetään.

  – Ne kisat hiihdetään niin sanotulla vanhalla 2,5 kilometrin lenkillä. Lunta tehdään parasta aikaa, varastossakin on vielä 3000–4000 kuutiota. SM-kilpailuja haluamme turvata, kilpailunjohtaja Kari Ahonen sanoo.

  Edellisen kerran SM-mitaleista hiihdettiin Imatralla 2016. Siihen verrattuna uutta on muun muassa se, että tuolloin käytettyjen lenkkien kiertosuunnat ovat vaihtuneet ja uusi 460 metrin lisälenkki mahdollistaa alueen entistäkin toimivamman hyödyntämisen.

  – Lisälenkin seurauksena uusista voitelukopeista jäähallille päin oleva radan osa jää kokonaan verryttelyyn ja testaukseen. Kaikki lenkit lähtevät suoraan haastavampiin maastoihin, Ahonen kertoo.

  Olosuhdeuudistusten lisäksi Imatralla satsataan aiempaa enemmän myös tapahtumaan kokonaisuudessa, jotta kaikenikäiset viihtyisivät tapahtumassa. Perjantai on jo perinteisesti koululaispäivä, lauantaille on suunnitteilla ohjelmaa ja sunnuntaina on erityisesti lapsiperheille suunnattua oheisohjelmaa.