Uutisen päiväys

4.1.2018← Takaisin

SM-hiihdot tarjoaa yleisölle jälleen viihdykettä: kulttuuria ja perisuomalainen keräilyesine

  Vantaan Hakunilassa pusketaan töitä tämänhetkisestä lumettomuudesta huolimatta. Kisat pidetään ja ensi viikon alun pakkasennuste viimeistelee hankkeen. Huippuhiihtoa taas tarjolla yleisölle!

  Perisuomalainen keräilyesine jaossa SM-hiihdoissa päivittäin ensimmäisille maksaville katsojille

  Himoittu, vihattu, rakastettu, kirottu ämpäri. SM-hiihdot jakaa joka päivä ensimmäiselle 300 maksavalle katsojalle ämpärin sisääntullessa. Jaettava ämpäri ei ole mikä tahansa muovisanko, vaan sisältää painettuna kolmen merkittävän miehen omat tai lainatut mietteet – joka tapauksessa viestin, jonka he haluavat tavalla tai toisella välittää terveisinään Hakunilan hiihtoyleisölle.

  Ämpärien ”catwalk” listaa seuraavat nimimiehet; olympiavoittaja ja tuore Lahden MM-parisprintin pronssimitalisti Sami Jauhojärvi, maailmanmestari ja Lahden 50 km:n MM-pronssimitalisti Matti Heikkinen sekä väistyvä Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen.

  ”Mr Parisprintti” eli Sami Jauhojärvi, alias Musti, ottaa haltuunsa luonnollisesti perjantain, parisprinttipäivän. Samin ironisia kommentteja on totuttu kuulemaan ja mies jatkaa samalla linjalla ämpäritekstissään - siitäkin huolimatta, että mies oikeasti on itse positiivisuus ja sinnikkyyden ilmentymä. Tärkeään kysymykseen, mitä olympialadulla parisprintin tuoksinassa Sotshissa oikein tapahtui ja miten hän sen havainnoi, tuli vastaus: ”En yhtään tiennyt montako meitä siinä enää lopputuoksinassa oli, päätin, etten taakseni kattele” ja upean lopputuloksen tiedämme kaikki erittäin hyvin.

  Lauantai virallisena SM-hiihtojen avajaispäivänä kuuluu Vantaan väistyvälle kaupunginjohtajalle, Kari Nenoselle. Aktiivina hiihtomiehenä itsekin oli helppo keksiä lainaus kuvaamaan hiihdon autuutta ja yleisesti ottaen muutakin yhteisöllistä vuorovaikutusta. Kari Nenosen aikakaudella Vantaa on onnistunut korjaamaan talouttaan voimakkaasti ja hän korostaakin hyvän yhteistyön merkitystä. Kari Nenonen jättää kaupunginjohtajan viran maaliskuussa.

  Sunnuntain skiathlon-päivä on omistettu maailmanmestari ja vuodentakaisten Lahden MM-kisojen pronssimitalistille Matti Heikkiselle. Matti tunnetaan armottona ja analyyttisenä harjoittelijana. Yleisö saa ammentaa nyt tulevasta ämpäristään Matin ”sloganin”. Kysymykseen, mitä miehen mielessä kävi Lahden 50 km:n loppusuoralla ”Kukaan ei tule ohi”, oli kylmät väreet nostanut ykskantainen vastaus. Matin mukaan siihen nimenomaiseen loppusuoraan kilpistyi niin paljon asioita, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa kunnon työvoitto, mm. Sundby jäi suoran alkaessa selkäpuolelle.    

  Niisbackan kartanon, Laila Pullisen, veistopuisto on poikkeukselliseti auki SM-vieraille

  Ruumiin kulttuurin vastapainoksi sopii mainiosti sielua ja mieltä hivelevä tekeminen. Veistospuisto Nissbacka järjestää SM-vieraille räätälöidyt kierrokset sekä perjantaina 12.1. että lauantaina 13.1. Kierros kestää n. 30 mins. ja hinta on 5eur. Veistospuisto sijaitsee aivan hiihtostadionin tuntumassa, kävely sinne kestää noin viisi minuuttia. Auto kannattaa jättää urheilupuiston parkkiin. Hiihtokisojen tunnelmaan sopien Veistospuistossa on mahdollista tutustua mm. taideteokseen ’Mika Myllylä’. Kierrokset on mahdollista saada myös englanniksi, kertoo kartanon nykyinen isäntä Jean Ramsay. Veistospuisto on normaalisti auki vain kesäaikaan, mutta juhlistaakseen SM-hiihtoja naapurissa, idea syntyi tarjota uniikki talvinen Veistospuiston kierros. Kierrokset on ajoitettu sujuvasti SM-hiihtojen aikatauluun täydentämään väliaikoja.

   

  Lisätietoja:

  SM-hiihdot Vantaa

  Seppo Räty, p. 0400 423140, seppo.raty@elisanet.fi

  Satu Kalajainen, p. 040 5245286, sutasanna@gmail.com

  Nissbackan veistospuisto

  Jean Ramsay, p. 040 5859031, jean@nissbacka.com