Uutisen päiväys

14.3.2016← Takaisin

Sinettiseurastatus miellyttää Pöytyän Urheilijoita

Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston jäsenet huokuvat tyytyväisyyttä, sillä monipuolinen ja vireä urheilun yleisseura toimii Sinettiseurastatuksen alla. Puheenjohtaja Veikko Salmen mukaan sillat muualle päin vahvistuvat aseman myötä.

Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on siis löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa. Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaosto valittiin Sinettiseuraksi vuonna 2000, jolloin mukana oli yhteensä 12 seuraa. Sinettiseurasääntöjä oli juuri uudistettu.

“Sinettiasema helpottaa uusien harrastajien ja yhteistyökumppaneiden saamista. Voidaan ylpeänä esitellä oman seuran toimintaa”, puheenjohtaja Veikko Salmi valaisee.

Puheenjohtaja tietää kuitenkin muistuttaa, että seuran toimintaa täytyy kehittää saavutetusta sinetistä huolimatta jatkuvasti aktiivisesti. Tämä seikka näkyykin myös normaaleissa arkirutiineissa.

“Toimintaa pitää kehittää jatkuvasti ja pitää yllä laatua. Ei voida tyytyä kerran saavutettuun sinettiasemaan. Toimintaa kehitetään jatkuvasti”, Salmi täsmentää.

Koulutusmahdollisuus koskevat useaa eri tahoa
Yhteistyön helpottuminen eri tahojen lisäksi ei ole Sinettiseurastatuksen ainoa positiivinen seikka, sillä aseman myötä Pöytyällä korostuvat nyt myös tasapuoliset harrastusmahdollisuudet lasten ja nuorten osaamisen ja taitojen mukaan.

“Kaikille pyritään tarjoamaan tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa lajia oman tason mukaisesti, vaikka erityisryhmät tuovat toimintaan haastetta”.

“Seura tukee harrastajia ja kilpaurheilijoita niin, että harrastuksen kustannukset pysyvät kohtuullisina”, puheenjohtaja huomauttaa seuransa omista selkeistä eduista.

Eritasoisten nuorukaisten tarpeet pystytään siis ottamaan Sinettiseura-leiman myötä erityisen hyvin huomioon. Lasten ja nuorten lisäksi myös taustahahmoja koulutetaan.

“Nykyisiä ja uusia vetäjiä sekä huoltajia koulutetaan. Näin ollen pystytään pitämään yllä laajaa ryhmäkirjoa”, Pöytyän Urheilijoiden puheenjohtaja myhäilee.

Pöytyän Urheilijoiden hiihtojaoston sivut tämän linkin takana