Uutisen päiväys

17.2.2016← Takaisin

Sinettiseuraprosessi Kuhmo-Skin mieleen - "Tekemisen ytimeen pääsee kiinni"

Vuonna 1989 perustettu Kuhmo-Ski on yksi niistä hiihtoseuroista, joka on mukana Sinettiseuraprosessissa. Kuhmolainen maastohiihdon ja ampumahiihdon erikoisseura on Sinettiseura, eli se on saanut Valo ry:n Sinetin tunnustukseksi erityisen laadukkaasta nuorisotyöstä.

Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa.

Valmentajia ja ohjaajia tasojen mukaan

Kuhmo-Skin puheenjohtaja Antti Jokela avaa seuran toimintasuunnitelmaa lyhyen ytimekkäästi. Jokelan sanojen mukaan seurassa huipulle haluavilla nuorilla on sauma nousta hiihtokoulun kautta jopa kansainväliselle huipulle.

"Seuralla on selkeä toimintasuunnitelma. Hiihtokoulun kautta viedään hommaa eteenpäin, eli ennakkoon lahjakkailla nuorilla on sauma jatkaa urheilijana eteenpäin,  jopa maailman parhaaksi".

Kuhmo-Skin nuorista reippasti yli puolet on mukana hiihtokoulussa. Tulevat huiput ovat ohjaajien ja valmentajien hyvissä käsissä.

Jälkimmäisenä mainitut ovatkin tarkoitettu nimenomaan niille nuorille, joilla on tähtäin hieman tavallista korkeammalla.

"Seurassa on 70-80 nuorta aktiivia, joista suurin osa on hiihtokoululaisia. Heitä on yhteensä 59, Jokela kertoo", ja jatkaa:

"Hiihtokoulussa on mukana myös seitsemän ohjaajaa, sekä muutama valmentaja. Valmentajat ovat tarkoitettu pääasiassa kilpailutoimintaan tähtääville", puheenjohtaja täsmentää.

Lapsen tarpeet huomioitu toimintamallissa erityisen tarkkaa

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsen kasvu ja kehityksen tukeminen sekä lapsuuden kunnioittaminen on huomioitu seuran sisällä erityisen tarkkaan.

Kuhmo-Skin mukanaolo Sinettiseuraprosessissa on Jokelan mielessä herättänyt vain ja ainoastaan positiivisia asioita. 

"Todella hyvä ja mukava koulutussessio, koulutuksen kautta näkee uutta ja erilaista. Käydään seuratoimintaa läpi, tässä pääsee tekemisen ytimeen kiinni", Jokela kehaisee Sinettiseuraprosessia.

Kuva: Petri Puronaho kouluttaa Antti Jokelaa ja muita kuhmolaisia.