Uutisen päiväys

11.11.2016← Takaisin

Saariselän latujen keinolumetus on valmis

Tänään perjantaina 11. marraskuuta valmistui Saariselän latujen keinolumella lumetettava osa laskettelurinteiltä Laanilaan.

Säilölumella ja tämän talven uudella tykkilumella lumetetun 10 metriä leveän ladun pituus on 5,5 kilometriä. Rinteiltä Laanilassa käyden lenkille tulee pituutta 11 kilometriä. Ladun molemmissa reunoissa kulkee perinteisen hiihtotavan latu-urat ja keskellä kaksisuunainen luistelubaana. Ladun päivittäiskunnostuksesta vastaa Saariselän Latu ja huolto ja latu on kaikkien hiihtäjien vapaasti käytettävissä.

Lumetuksesta on vastannut Saariselkä Ski. Tähän saakka jo viikon kestänyt pakkasjakso ja Inarin kunnan viimevuoden panostukset lumetuskaluston kehittämiseen auttoivat ja nopeuttivat merkittävästi ladun lumetusta. Nyt latu saatiin valmiiksi ennätysajassa. 

Luonnonlumen sataessa Saariselän latujen kunnostusta jatketaan Laanilasta Kiilopään ja Kakslauttasen suuntaan ja tamppaus aloitetaan heti kun se on koneellisesti mahdollista.

Viikon kuluttua alkavat kolmipäiväiset FIS-kisat kokoavat Saariselälle yli kymmenen maan hiihtojoukkueet. Ennen kisoja kuntohiihtäjät ja kisoihin osallistuvat maailman huiput ovat jo viikon ajan ladulla sulassa sovussa nauttineet hyvistä hiihto-olosuhteista.

Jutun kuva arkistokuva.