Uutisen päiväys

19.6.2018← Takaisin

Petter Northug haastaa Iivo Niskasen Imatralla 5.7.2018

  Imatran Ukonniemessä 5.7.2018 järjestettävän Lunta tupaan-tapahtuman uusin hiihtäjäkiinnitys on norjalainen hiihdon supertähti Petter Northug.

  Northug haastaa oikealla lumella hiihdettävässä kilpailussa suomalaisviisikon, jonka kirkkaimpana tähtenä tuikkii helmikuussa olympiavoiton napannut Iivo Niskanen. Muut lähtöviivalle starttaavat ovat myös maajoukkueympyröistä ja arvokisoista tuttuja. Tulonsa ovat vahvistaneet Northugin ja Niskasen lisäksi Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Lari Lehtonen ja Anssi Pentsinen.

  Northug, 32, on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa ja lisäksi neljä muuta mitalia. MM-kisoista hänellä on 13 kultamitalia sekä kolme hopeaa.

  Hiihtäjärekrytoinnista vastaava IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo, että Northugin kanssa on edellisen kerran keskusteltu muutama vuosi sitten, mutta tuolloin aikataulut eivät osuneet yhteen.

  - Pitkän neuvottelun tuloksena saimme Northugin mukaan. Kysyimme häntä jo vuonna 2015, mutta silloin ei onnistuttu. Ukonniemessä nähdään hiihdon kaksi suurta tähteä, Niskanen ja Northug, sekä lisäksi kova kattaus kovia suomalaisia sprinttihiihtäjiä. Tämä on ainutlaatuinen talviurheilutapahtuma Suomen kesässä ja olemme halunneet panostaa tähän myös taloudellisesti paljon.

  - Haluan kiittää erityisesti Martti Jylhää, joka on auttanut meitä valtavasti tämän hiihtäjäkattauksen mahdollistamisessa.

  Lunta tupaan-tapahtuma on järjestetty kaksi kertaa aiemmin. Vuonna 2015 Linnalan kentällä kilpailivat sprinttihiihtäjät (3700 katsojaa) ja vuonna 2016 ampumahiihtäjät (3000 katsojaa). 

  Hiihtäjät
  Petter Northug
  Iivo Niskanen
  Ristomatti Hakola
  Martti Jylhä
  Lari Lehtonen
  Anssi Pentsinen

  Aikataulut
  Klo 16.30 portit auki
  Klo 17.45 Hiihtäjien esittely stadionilla
  Klo 17.55 Hiihdot käyntiin (yhteensä kahdeksan erää, 500 metriä ja 1500 metriä matkoina)
  Klo 19.00 Superpesistä IPV - Joensuu

  100 metrin erät ja finaali IPV-Joensuu -ottelun puoliajalla.

  Kootusti tiedot tapahtumasta IPV:n verkkosivujen Lunta tupaan-osiosta:

  http://ipv.fi/fi/luntatupaan