Uutisen päiväys

31.3.2016← Takaisin

OHS tarjoaa liikunnallisen elämäntavan jatkumoa

Vuodesta 2008 lähtien Sinettiseurastatusta kantanut Oulun Hiihtoseura haluaa tarjota hiihtoharrastuksen myötä lapsille ja nuorille liikunnallisen elämäntavan. Tämän lisäksi päämääränä on myös hiihtoharrastuksen jatkuminen aikuisikään saakka.

Liikunnallisten elämäntapojen ja hiihtoharrastuksen jatkuvuuden lisäksi Oulussa on tarkoituksena saada harrastuksen ympärille erityisen positiivinen ilmapiiri esimerkiksi taitotasosta riippumatta.

“Sinettiseurastatus on seurallemme symboli laadukkaasta seuratoiminnasta, jossa lasten ja nuorten harrastamisesta on tarkoitus tehdä mielekästä ja monipuolista kaikentasoisille hiihtäjille”, OHS:n maastohiihtojaoston puheenjohtaja Tuomo Kiviniemi avaa.

Oulussa ei tähdätä pelkästään kilpailuhenkeen, mutta tätä vaihtoehtoa ei toisaalta ole poissuljettu.

“Myös seurahenki ja yksilölajin harrastaminen joukkueena on tavoitteena. Sinetti on myös lupaus laadusta. Tavoitteena on saada hiihtoharrastuksen myötä lapsille ja nuorille liikunnallinen elämäntapa ja harrastuksen jatkuminen myös aikuisiällä, ei välttämättä kilpailumielessä, mutta siihenkin toki kannustetaan", Kiviniemi kertoo, ja jatkaa painottaen harrastepuolen lisäksi myös kisojen merkitystä:

"Kilpailut ja kilpaileminen ovat kuitenkin iso osa tekemistä".

Sinettiseurastatuksen myötä päivittäinen toiminta on Oulussa tavallista monipuolisempaa. Hiihtäjät pääsevät esimerkiksi perehtymään muiden lajien saloihin.

“Nuorten osalla tasoryhmät ja monipuoliset harjoitukset [korostuvat]. Myös tutustuminen muihin lajeihin sekä yhteistyö alueen muiden seurojen ja piirin kanssa [korostuvat]”, Kiviniemi vastaa kysyttäessä statuksen ansiosta korostuvista seikoista nuorten kohdalla. 

Junnujen lisäksi myös ohjaajat saavat saumansa kehittyä. Kehitysmahdollisuudet ovat esimerkiksi suoraan koulutuksissa tai porrastetusti siten, että kokeneemmat neuvovat nuorempia.

“Ohjaajien kohdalla kannustetaan ja tuetaan valmentaja- tai ohjaajakoulutuksiin. Harjoituksissa on useampia ohjaajia, joissa uudet ohjaajat saavat oppia kokeneemmilta valmentajilta”.

Arkitekeminen seuran sisällä muuttuu aseman takia, ja jo aiemmin mainittu yhteistyö moneen eri suuntaan on suuremmassa roolissa.

“Tehdään yhteistyötä ampumahiihtojaoston, muiden seurojen ja piirin sekä koulujen kanssa. Yhteistyö on saatu käyntiin Lumilajit-­hankkeen myötä”.

“Meillä on monipuoliset ja suunnitellut harjoitukset ja esimerkiksi voitelukoulutuksia. Toimintalinja ja -suunnitelmat on tehty ja ne toteutetaan sen mukaisesti”, Kiviniemi alleviivaa. 

Oulun Hiihtoseuran kotisivut täällä

Kuva Oulun Hiihtoseuran perhehiihtokoulusta.