Uutisen päiväys

16.2.2018← Takaisin

Lapponiassa monia uudistuksia hiihtäjien palvelua parantaen

  Tunturi-Lapin huikeat maisemat keräävät jälleen hiihtäjiä eri maista nauttimaan Lapponia-viikosta 9. –13. huhtikuuta. Tuttuun tyyliin hiihtäjiä odottavat Keimiön Kiekerö, Himmelriikin Hiihto ja Karra Huikonen. Täysimatkojen lisäksi tarjolla on puolimatkat, varttimatkat jäävät ohjelmasta pois.

  Lapponia hiihdetään jo 41:nnen kerran, ja viime vuosina perheeseen liittynyt Lasten Lapponia on jälleen ohjelmassa. Uutena lisäpalveluna on hiihtäjille tarjottava kuljetusmahdollisuus Ylläkseltä pientä maksua vastaan, normaalit kuljetukset Olokselta lähtöpaikoille säilyvät ennallaan.

  Hiihtohenkistä ohjelmaa on tarjolla välipäivillekin, jolloin aiempina vuosina hyviksi havaittuja juttuja toistetaan: molempina välipäivinä (10.4. ja 12.4.) aamu alkaa klo 9.30 voitelukurssilla. Muina poimintoina on torstaina Reijo Jylhän vetämä hiihdon tekniikkakurssi, jonka jälkeen venyttelyä maajoukkuehiihtäjä Kerttu Niskasen vetämänä.  Ruokatauon jälkeen Reijo Jylhä vetää luennossaan olympiadia yhteen.

  – Välipäivien iltoihin on myös suunnitteilla kisat, joissa on rahapalkinnot. Vuosi vuodelta pyrimme kehittämään tapahtumaa samalla, kun pidämme kiinni niistä perinteisistä jutuista, jota ilman Lapponia ei olisi Lapponia. Toivotamme jälleen tervetulleeksi kaikki hiihtäjät läheltä ja kaukaa nauttimaan hiihdosta upeissa maisemissa, kilpailusihteeri Tanja Pyhäjärvi sanoo

  Lapponia-hiihdon järjestää voittoa tavoittelematon yhdistys Lapponia Hiihto ry. Lapponia-hiihdon tavoitteena on edistää maastohiihtoa lajina ja kannustaa tulevia sukupolvia terveellisiin elämäntapoihin. Lapponia-hiihdon tarkoituksena on myös työllistää alueen paikallisia toimijoita kuten nuoriso- ja urheiluseuroja. Lapponia-hiihdon ja huoltopisteiden henkilöstö koostuu pääosin muoniolaisten urheiluseurojen ja yhteisöjen jäsenistä, jotka talkootoiminnallaan keräävät varoja seurojensa toimintaa varten.

  Lisätietoja: www.lapponiahiihto.fi