Uutisen päiväys

2.7.2018← Takaisin

Ilmajoen Kisailijoiden hiihtojoukkue vahvistaa rivejään

Ilmajoen Kisailijat julkisti joukkueensa kahdelle tulevalle hiihtokaudelle. Päättyneellä talvikaudella kerran kolmanneksi ja kerran neljänneksi Suomen Cupin viesteissä sijoittunut joukkue sai merkittävän vahvistuksen, kun Kari Varis siirtyi Kouvolan Hiihtoseurasta Ilmajoen Kisailijoihin.

Lempäälän Kisaa aiemmin edustanut yhdistetyn urheilija Jussi Salo siirtyy myös Ilmajoelle. Jussi Salo on kuulunut yhdistetyn B-maajoukkueeseen ja saavuttanut yhdistetyssä muun muassa kaksi henkilökohtaista SM-hopeaa. Salo tulee jatkossa keskittymään aiempaa enemmän maastohiihtoon.

Ilmajoen Kisailijoiden riveissä jatkavat edelleen Niko Koskela, Timo Mantere, Karri Hakala ja Antti Kartano.

- Joukkue koottiin kaksi vuotta sitten teemalla: ”IK kokoaa eteläpohjalaista hiihtovoimaa”. Olemme onnistuneet monelta osin. Viime talvena joukkue saavutti Suomen Cupin viesteissä parhaimmillaan kolmannen ja neljännen sijan. Kaudella 2017 pariviestissä Niko ja Timo olivat viidensiä SM-kisassa. SM-viesteissä sijoitumme sijalle 11. Kontiolahdella 2017 ja viime talvena olimme yhdeksänsiä Taivalkoskella SM-viestissä. Kari Varis ja Jussi Salo tuovat joukkueeseemme lisää kaivattua vapaan hiihtotavan osaamista. Karilla on kokemusta miten SM-mitali viestistä otetaan. Onhan hänellä peräti 13 SM-viestimitalia ja kolme henkilökohtaista SM-mitalia, totesi IK:n joukkueen manageri Markku Koskela.

- Keväällä Kouvolan Hiihtoseuran joukkue koki menetyksiä kun Ville Nousiainen lopetti ja Lauri Vuorinen vaihtoi SkiTeam 105:n riveihin. Minuun oli useampikin seura yhteydessä. Ilmajoen Kisailijat tuntui kuitenkin minusta mielekkäimmältä vaihtoehdolta. Henkilökohtaisella tasolla päätavoitteeni on Seefeldin MM-hiihdoissa, missä 50 km kisataan vapaalla hiihtotavalla. En tullut siis Ilmajoelle jäähdyttelemään. Odotan itseltäni vapaan hiihtotavan edelleen vahvistumista ja joukkueena tavoittelemme SM-mitalia. Joukkueen muut urheilijat olivat myös kaikki minulle jo ennestään tuttuja, kertoi Kari Varis.

- Joukkueellamme on erinomaisen hyvä henki. Puhumme asioista avoimesti ja pelisäännöt joukkueessa ovat selvät. Kari ja Jussi ovat hyviä tyyppejä ja heidän tulonsa ryhmäämme tuo meille kaikille innostusta. Joukkueemme on tasainen ja se on vahvuutemme, sanoi Niko Koskela.

- Onhan tässä nyt häivähdys menneestä. Nuorten MM-kisoissa 2003 hiihdimme viestiä Karin kanssa yhdessä. Muut viestin viejät Suomen joukkueessa olivat tuolloin Ville Nousiainen ja Matti Heikkinen. Tuolloin jo puhuimme, että olisi hienoa hiihtää viestiä samassa seurassa. Nyt se viimein toteutuu, sanoi Timo Mantere.

- Ilmajoen kisailijoissa tuntuu olevan hyvä henki päällä. Minuun teki vaikutuksen kun viime kaudella hiihdimme Suomen Cupia Vöyrillä. IK:n Antti Kartano hengitti niskaani kakkososuudella ja reitin varrella oli runsaasti IK:n kannattajia. Kisailijoihin on kiva siirtyä ja uskon tuovani sopivaa vahvistusta joukkueeseen, sanoi Kari Varis.

Ilmajoen Kisailijoiden joukkue kaudella 2018/2019:

Kari Varis (1983)
Siirtyy Kouvolan Hiihtoseurasta Ilmajoen Kisailijoihin
Kauppatieteiden ylioppilas
3 henkilökohtaista SM-mitalia
13 SM-viestimitalia

Niko Koskela (1990)
Kasvattajaseura Kurikan Ryhti, edustanut Ilmajoen Kisailijoita vuodesta 2016 alkaen
Operaatioesimies Metsä Group
SM 6. 50 km perinteisellä 2016
Ski Classic sarjan osakilpailuissa kaksi kertaa 10 joukossa 2018

Timo Mantere (1983)
Kasvattajaseura Ilmajoen Kisailijat
Prosessinohjaaja Altian tehtaat
SM-pariviesti 5. yhdessä Niko Koskelan kanssa 2017
SM 13. 15 km vapaa 2018

Jussi Salo (1991)
Siirtyy Lempäälän Kisasta Ilmajoen Kisailijoihin
Autotekniikan opiskelija AMK
Kaksi SM-hopeaa yhdistetystä

Karri Hakala (1996)
Kasvattajaseura Ylistaron Kilpa-Veljet, edustanut Ilmajoen Kisailijoita vuodesta 2016 alkaen
Kauppatieteiden ylioppilas
Useita SM-mitaleita ja NMM-edustuksia nuorten sarjoissa

Antti Kartano (1994)
Kasvattajaseura Kyrön Voima, edustanut Ilmajoen Kisailijoita vuodesta 2016 alkaen
Rakennustekniikan opiskelija AMK
Suomen Cupin viesti 2018 Vöyri, kolmas sija

Kuvassa vasemmalta lukien Niko Koskela, Timo Mantere, Kari Varis.
Kuva Heleena Keihänen