Uutisen päiväys

9.10.2017← Takaisin

Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisjoukkue jälleen kovin tavoittein Suomen Cupiin

Suomen Cupin kauden alkuun on enää vajaat kolme viikkoa, ja asetelmat ovat monella tavoin vähintäänkin mielenkiintoiset eri seuroissa. Hämeenlinnan Hiihtoseuran naisten edustusjoukkue kokoontui kauden kynnyksellä Vanajanlinnaan, jossa Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen kertoivat kuulumisiaan harjoituskaudelta sekä ensi kauden tavoitteistaan.

Hämeenlinnan Hiihtoseura voitti viime kaudella Suomen Cupin kokonaiskisan, mutta viestimestaruuden karkaaminen mestaruusputken jälkeen jäi harmittamaan. Joukkue sanookin tavoitteensa hetkeäkään miettimättä:

– Ilman muuta meillä on tavoitteena voittaa sekä kokonaiscup että SM-kultaa. Viestijoukkueiden välinen kisa kovenee talvi talvelta – ja se on erinomainen juttu, toteaa kolmikko yhteen ääneen.

Hiihtoseuran joukkue on saanut myös vahvistusta joukkoonsa, kun kokenut ja kovakuntoinen Terhi Pollari siirtyy tulevaksi kaudeksi Hämeenlinnan väreihin.

– Terhi on kokenut ja fiksu hiihtäjä, joka pystyy tarvittaessa hiihtämään minkä tahansa osuuden kovassakin paikassa, kertoi Anni Kainulainen ajatuksiaan uudesta hiihtäjästä.

Kolmikosta Hakala ja Kainulainen aloittavat kautensa Vuokatista, Mononen sen sijaan aloittaa kisakauden vasta Olokselta ja Rovaniemeltä.

Mononen: ”Olympiatalvi haastaa pohtimaan omaa kisakalenteria”

MM-talvi oli kokonaisuutena todella raskas ja kauden jälkeen Mononen totesikin olleensa varsin ”puhki”.

–  Siitä viisastuneena tulevan kauden starttien määrää on osattava pohtia uudenlaisella tarkkuudella ja rohkeudella, kisoja siis vähemmän. Kisoista on pystyttävä myös nauttimaan ja sopivan tasapainon löytäminen on keskeistä, hän sanoo.

Olympialaisissa menestyminen sekä ensimmäinen henkilökohtainen SM-kulta ovat Monosen tavoitteissa. Olympialaisten matkat maistuvat kaikki ennakkoon hyviltä. Mononen pohtii myös, että olisi todella hienoa päästä hiihtämään olympialaisissa mahdollisimman monta matkaa, jotta rytmi pitkän kisajakson aikana säilyisi. Kisa olympiapaikoista on tunnetusti kova, ja siksi Mononenkin haluaisi varmistaa kisapaikan mahdollisimman hyvissä ajoin.

Oloksen ja Rovaniemen kisat toimivat kauden avauksina ja Rukan maailmancupissa pitäisi jo pistellä kovaa.

Kainulainen: ”Vähän enemmän ja vähän kovempaa”

Anni Kainulainen on harjoituskauden aikana keskittynyt sekä voiman hankintaan että rullahiihtoon. Harjoittelussa tahtia on kiristetty niin, että kaikilla osa-alueilla on menty eteenpäin. Oman tuntemuksensa ja testitulostensa pohjalta Anni kertoo olevansa paremmassa kunnossa kuin koskaan ja odottavansa jälleen kehitysloikkaa myös henkilökohtaisissa tuloksissa. Henkilökohtaisesti Annin katseet ovat Suomen Cupin, Rukan ja Salpausselän maailmancupien lisäksi erityisesti Vantaan SM-viikonlopussa.

Hakala: ”Nyt on tullut uskallusta huilata”

Viime kauden ylikunto-ongelmien takia Maijan kausi jäi mollivoittoiseksi. Kausi toi kuitenkin myös paljon oppia urheilijalle omasta kehostaan ja sen kuuntelemisen tärkeydestä. Kevään totaalilevon jälkeen harjoitukset ovat sujuneet erinomaisesti ja tämän hetkinen olotila lupaa hyvää.

–  Olen uskaltanut huilata enemmän ja tehdä välillä vähän vähemmän. On kuitenkin tärkeää päästä näyttämään heti kauden avauskisoissa oma taso, Hakala sanoo.

Hän lähtee vielä lokakuun puolessavälissä viikoksi Mallorcalle, josta suuntana on heti Vuokatti. Tavoitteekseen hän sanoo:

 –  Tavoitteenani on, ettei kauden jälkeen tarvitse jossitella. Henkilökohtainen SM-mitali sekä naisten kivikovaan joukkueeseen murtautuminen.

Naisjoukkueen manageri Sirpa Korkatti on hiihtäjien tavoin innoissaan lähestyvästä hiihtokaudesta. Hän kertoo, että hiihtäjien perinteisessä tapaamisessa keskusteltiin mediatapaamisen jälkeen myös urheilijana toimimisesta, urheilijaosaamisesta ja sen vaatimuksista sekä erityisen pitkään tiedon hyödyntämisestä valmennuksen ja palautumisen tukena.

Kuva: Sirpa Korkatti