Uutisen päiväys

2.10.2017← Takaisin

Finlandia-hiihdon tapahtumatarjonta monipuolistuu uusien yhteistyötahojen avulla

Suomen suurin massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto tuo jälleen uutta matkavalikoimaan. Tuttujen tapahtumien lisäksi yhteistyössä Vierumäen urheiluopiston kanssa 10. helmikuuta järjestettävässä Naisten Finlandia-hiihto hiihdetään Vierumäellä ja hiihdon ympärille rakentuu perjantaista sunnuntaihin monenlaista ohjelmaa.

”Meillä on ollut jo pitkään mietinnässä oma hiihtotapahtuma naisille. Nyt saimme iloksemme Vierumäen urheiluopiston järjestämään kanssamme viikonloppua, jossa hiihdon ja hyvinvoinnin ympärille rakentuu paljon muutakin. Tavoitteenamme on järjestää kaikille hiihdosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille naisille mukava viikonloppu hyvässä porukassa”, Finlandia-hiihdon pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.

Lasten Finlandian suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna Lasten Finlandia hiihdetään 13. helmikuuta. Tapahtumaan pääsee mukaan 2000 lasta, uutena mukaan 5.–6. luokkalaiset.

Finlandia-hiihdon viikonloppuna 24. –25. helmikuuta ohjelmassa ovat lauantaina perinteisen matkat 32 ja 50 kilometriä sekä sunnuntaina vapaalla 50, 20 ja 100 kilometriä. Viime vuonna ensimmäisen kerran Suomi100-juhlavuoden kunniaksi hiihdetty 100 kilometriä pysyy siis ohjelmassa, mutta hiihtotapa vaihtuu vapaaksi.

”Lasten Finlandian suosio on ilahduttanut meitä joka vuosi. Meille on tärkeää kantaa kortemme kekoon Lahden alueen lasten hiihtoinnostuksen eteen. 100 kilometriä osoittautui meille hyväksi kokeiluksi, jota jatkamme nyt vapaalla. Vapaalla hiihtäminen helpottaa myös latujen kunnossapitoa”, Hernesniemi sanoo.

Finlandia-hiihdon ilmoittautuminen on auki nettisivuilla. Nykyinen hintaporras on voimassa 15. lokakuuta asti.

Finlandia-hiihdon tapahtumat 2018

10.2. Naisten Finlandia (hiihdetään Vierumäellä)
13.2. Lasten Finlandia
24.2. Finlandia-hiihto, perinteisellä 32 ja 50 kilometriä
25.2. Finlandia-hiihto, vapaalla 20, 50 ja 100 kilometriä