Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

Sonja Leinamo ja Alexander Ståhlberg voittivat 15-sarjojen normaalimatkojen kultaa

N15-sarjan viiden kilometrin vapaan väliaikalähdön kuningatar oli Valkeakosken Hakan Sonja Leinamo. Hän jätti toiseksi tulleen Kouvolan Hiihtoseuran Elisa Mattilan 15,6 sekunnin päähän.

- Kisa meni hyvin, sain vielä loppua kohden lisättyä vauhtia. Kulta oli yllätys, hyvällehän se maistuu, kullan kaapannut Sonja Leinamo tuumi.

- Sukset toimivat hyvin tänään. Latu oli rankka ja lähdin vauhdilla liikenteeseen. Kausi ei ole mennyt kovin hyvin, joten mitali oli yllätys, hopeamitalisti Elisa Mattila kertaili fiiliksiään.  

Pronssille itsensä taisteli Kankaantaan Kisan Julia Junkkala. Hän jäi hopeasta vain 10,4 sekunnin päähän.

- Pronssi oli jäätävä yllätys! Ennen tuumin, että kymmenen joukkoon pääsy olisi tosi hyvin, kolmossijan saalistanut Julia Junkkala riemuitsi.

M15-sarjassa kultaa huuhtoi Norvalla Ski Teamin Alexander Ståhlberg. Hän johti lähes koko kilpailun. Toiseksi tullut One Way Pro Teamin Aabel Lehtoranta jäi 14,3 sekunnin päähän.

- Viime vuonna olin neljäs, ja nyt pystyin hienosti parantamaan. Rata oli tiukka ja vaikea, kultamitalisti Alexander Ståhlberg kertoi.

- Alusta asti lähdin täysillä, silloin olen saavuttanut parhaat sijoitukseni. Menestys oli helpotus eilisen sprintin pettymyksen jälkeen, hopeaa sivakoinut Aabel Lehtoranta selvitti.

Pronssille itsensä kiilasi Espoon Hiihtoseuran Oskari Yli-Penttilä. Hän jäi hopeasta 1,1 sekuntia.

- Tänään oli hyvä vapaan kisa, sillä se ei ole tänä vuonna oikein kulkenut. Lähdin matkaan varovasti ja kun tuli tietoja, että olen keulassa, laitoin kaiken peliin, muisteli pronssimitalin saavuttanut Oskari Yli-Penttilä.

Teksti: Antti Raunio
Kuva: Tuomas MacGilleon