9.3.2019← Takaisin

Puijon Hiihtoseuran 15-sarjan pojat kolmoisvoittoon – Fanny Kukonlehti hiihti 16-sarjassa ylivoimaiseen voittoon

Puijon Hiihtoseuran värit komeilivat Hollolassa palkintopallilla, kun Arttu Heikkinen, Herman Happonen ja Jalmari Bergqvist hiihtivät kolmoisvoittaan 15-vuotiaiden poikien sarjassa viiden kilometrin matkalla. Kolmikko sai toisiinsa eroa 13,5 sekuntia, mutta neljänneksi hiihtänyt Anton Skutnabb IF Sibbo-Vargarna jäi kolmikolle jo 44,5 sekuntia.

”Keli vähän hidastui siinä ja en tiedä oliko hyötyä lähteä Hermanin taakse. Yhden väliajan sain tietää ja siinä eroa oli kaksi sekuntia, joten ei se paljon siitä muuttunut”, kommentoi Heikkinen 2,5 sekunnin eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Happoseen.

”Ei kovin rankka latu, mutta rankka keli ja joutui hiihtämään nopeesti, kun on niin helppo tuo latu ettei oikein saa huilattua missään vaiheessa. Ajattelin, että pitää hiihtää tosi kovaa koko ajan, jos lähtee yhtään passailemaan niin sitten ei tuu riittämään tänään. Piti alusta lähtien hiihtää kovaa”, kuvasi päivän voittaja omaa taktiikkaansa.

Toiseksi sijoittunut Herman Happonen valitsi tällä viikolla pääkisoikseen maastohiihdon, sillä edessä on vielä yhdistetyn pienenmäen SM-kilpailut kevättalvella.

”Ainahan sitä lähdetään voittamaan, mutta tiesin, että jos Artun haluaa kukistaa pttää hyvää vauhtia hiihtää ja aika lähelle pääsin, mutta siinä alussa taisi tulla se kaks sekuntia liian hidasta hiihtoa” kertoi Happonen omasta suorituksestaan.

Huomenna Puijon Hiihtoseura tavoittelee viestimestaruutta.

Fanny Kukonlehto Valkeakosken Hakasta oli päivän ylivoimaisin mestari hiihtäen voittoon 37,5 sekunnin erolla Iida Haukilahteen Vetelin Urheilijoista. Pronssille hiihti Venla Järvelä jääden hopeasta vain 0,9 sekuntia.

”Sattui kyllä hyvä päivä ja lisäksi oli tosi hyvät sukset, että sekin vaikutti aika paljon ja oli kiva hiihtää” kertoi Kukonlehto päivän onnistumisestaan.

”Hyvin sain väliaikoja ja sai tietää mikä on tilanne edessä ja takana. Esikisoissa hiihtäminen oli hyödyllistä silleen, että tiesi radan ja osas lähteä sopivalla vauhdinjaolla. Oli helpompi hiihtää, kun tiesi miten pitää hiihtää”, jatkoi Kukonlehto päivän taktiikastaan.

Edellinen Hopeasompa-mestaruus Kukonlehdolle tuli Lempäälässä kaksi vuotta sitten. Tulevaisuudessa hän on pyrkimässä Sotkamon urheilulukioon ja tähtää nuorten arvokisoihin.

”Katsotaan miten tulevina vuosina lähtee kehitys etenemään, mutta kyllä sitä halua ja tahtoa on pärjätä myös myöhemmässäkin vaiheessa”, kuvasi tuore mestari tulevaisuuden tavoitteitaan.