Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

N14-sarjassa Valkeakoskelle kaksoisvoitto ja M14-sarjan vei Leevi Vuorinen

N14-sarjassa Valkeakosken Haka nappasi kaksi ensimmäistä sijaa. Eilisen sprintin neljäs Fanny Kukonlehto nousi mestariksi ja eilisen hopeamitalisti Saara Mattila oli jälleen toinen. Hakalaisten ero maalissa oli 23,4 sekuntia.

- Oli kyllä hienoa, kun voitto varmistui. En olisi uskonut mitaliin, sillä vastoinkäymisiä on ollut. Se myös kirkastaa mitalin arvoa, kultamitalisti Fanny Kukonlehto tunnelmoi.

- Hopea oli tänään yllätys, Fanny meni kyllä todella kovaa kärjessä. Lähdin heti alusta kovaa ja voimatkin riittivät loppuun asti. On tosi hienoa, että olen jo voittanut kaksi hopeaa, Saara Mattila kertasi.

Kolmanneksi hiihti Paltamon Urheilijoiden Venla Järvelä, joka oli myös sprintissä pronssilla. Järvelä jäi hopeasta 6,1 sekuntia ja löi neljänneksi tulleen Karihaaran Visan Kerttu Pirneskosken 1,4 sekunnilla.

- Kisapäivä meni tänään tosi hyvin. Vähän jännitti ennen starttia. Tuplapronssi tuntuu kyllä hyvältä, toisen pronssinsa voittanut Venla Järvelä riemuitsi.

M14-sarjassa kultaa hiihti Skiteam 105:n Leevi Vuorinen. Vuorinen oli pitkään väliajoissa toinen, mutta lopulta voitti toiseksi tulleen Ounasvaaran Hiihtoseuran Jussi Rantalan 1,2 sekunnilla. Rantala johti jokaisella väliaikapaikalla, mutta jäi maalissa niukasti hopealle. Vuorinen nappasi eilen jo hopeaa sprintistä.

- Yritin pitää koko ajan vauhdin samana. Yllätyin, että voitto irtosi. Suksi pelasi tänään hyvin, kultamitalisti Leevi Vuorinen iloitsi.

- Toisella kierroksella menin mäessä hieman hapoille, ja lopussa en päässyt enää niin lujaa. Harmitti hieman, kun kuulin että sekunnilla meni Leevi kärkeen. Maalissa tiesin, että aika oli kova kun maaliin tulin, hopealla ollut Jussi Rantala tuumi.

Kolmanneksi hiihti Espoon Hiihtoseuran Ike Melnits. Hän jäi 5,3 sekuntia kärjestä. Melnits kirkasti sprintin neljännen sijansa pykälää paremmaksi. Sprintin mestari Benjamin Tasa oli neljäs.

- Lähdin matkaan kovaa ja hyvällä itsetunnolla. Tänään jännitti enemmän kuin eilen, ja kisa meni tosi hyvin. Huomenna meillä on kova viestijoukkue ja lähdemme kultaa hakemaan, pronssia saavuttanut Ike Melnits sanoi

Teksti: Hopeasompa-tiedotus / Antti Raunio
Kuva: Jani Huurne