19.1.2019← Takaisin

Maija Tiainen ja Ike Melnits 16-sarjojen voittoihin esikisoissa – Heikkinen tyytyväinen omaan hiihtoonsa

Lauantaina Hopeasomman esikisoissa Hollolassa nähtiin useita viime vuosien hopeasompamitalisteja. Kansallisissa Intersport Valo -hiihdoissa Kerimäen Urheilijoiden Maija Tiainen ja IF Sibbo-Vargarnan Ike Melnits hiihtivät 16-sarjoissa voittoihin. Miesten yleisessä sarjassa nähtiin odotetusti ylivoimainen voittaja, kun Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen vei voiton yli minuutin erolla seuraavaan.

16-vuotiaiden naisten sarjassa Maija Tiainen jätti toiseksi tulleen Ski Jyväskylän Sanni Räisäsen 36,2 sekunnin ja kolmanneksi hiihtäneen Valkeakosken Hakan Fanny Kukonlehdon 40,6 sekunnin päähän.

”Ihan parasta en saanut irti, mutta ihan hyvä hiihto oli kuitenkin. Rata oli ihan sopiva itselle, ihan mukava rata” kertoi Tiainen päivän suorituksestaan.

Hän voitti viime vuonna Kuhmossa 15-vuotiaiden sarjan ja tähtää mitaleihin vajaan kahden kuukauden kuluttua niin sprintissä kuin vapaan henkilökohtaisella matkalla.

Ike Melnits on kilpaillut ahkerasti alkukaudesta ja tänään kulki myös erinomaisesti. Toiseksi hiihti Topias Kemppi Espoon Hiihtoseurasta ja kolmanneksi Luukas Siitonen Ski Jyväskylästä.

”On ollut aika paljon tässä kisoja, mutta kulki tosi hyvin. On semikova latu, mutta on tuossa jotain pätkiä joissa pääsee vähän huilaamaan. On tosi hyvä latu” kommentoi Melnits päivän kilpailuaan ja kilpalatua.

”Voittoa lähdetään hakemaan. Viestissä ehdottomasti mitalia tavoitellaan ja sprintistä myös mitali on tavoitteena” kertoi Melnits Hopeasomman loppukilpailujen tavoitteistaan.

Matti Heikkisellä jo nälkäistä menoa ladulla

Matti Heikkinen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen omaan suoritukseensa. Hän voitti toiseksi tulleen IF Sibbo Vargarnan Jonas Nordströmin minuutin ja 15 sekunnin erolla. Kolmanneksi hiihti Reima Idström Inarin Yrityksestä.

”Ihan nälkästä hiihtoa on, että ei se ainakaan huonompaa ole mitä vuoden vaihteessa. Tänään oli erittäin vaihtelevalla ja paljon rytminvaihdoksia sisältävällä ladulla hyvä kova kisa itselle” kommentoi Heikkinen omaa suoritustaan.

Seuraavaksi Heikkinen tähtää jälleen maailmancupin osakilpailuihin ja SM-kisojen kautta MM-kisoihin.

Kuvat: Henna Tanhuanpää