10.3.2019← Takaisin

Lahdessa ratkottiin mäkihypyn Hopeasompa-mestarit - LHS:lle neljä mestaruutta

Lahdessa kilpailtiin lauantain aurinkoisessa säässä mäkihypyn Hopeasompa-mestaruuksista. Lahden Hiihtoseuralle jäi kotimäissä hypätyissä kisoissa neljä mestaruutta, mutta mitaleita jaettiin kymmenelle eri seuralle.

Perjantain lämmin sää aiheutti harmia kilpailunjärjestäjille, kun harjoitukset jouduttiin perumaan. Yöpakkanen pelasti Karpalon pienempien mäkien jääladut ja kilpailut vietiin läpi hyvissä olosuhteissa, vaikkakin lisäämällä yksi harjoituskierros jokaiseen sarjaan.

Pienimmät alle 10-vuotiaat ratkoivat mestaruudet K15-mäessä. Voittoon hyppäsivät Alahärmän Kisan Saimi Luoma ja Lahdessa harjoitteleva Kouvolan Hiihtoseuran Matias Koponen

Seuraavan mäen, K25:n voittajia olivat alle 12-vuotiaat Lahden Hiihtoseuran Heta Hirvonen ja Kaimar VagulAri Saukon valmentama Vagul on hypännyt enemmän suuremmista mäistä, muun muassa Lahden suurmäki on jo valloitettu.

”Olihan se aika erilaisen tuntuista hypätä pienestä mäestä. Viime viikonloppuna hypättiin Liedossa K80-mäessä”, mietti Vagul.

Alle 14-vuotiaiden kilpailussa tyttöjen mestaruus matkasi Jämsään, Jokilaakson Mäkiseuran Sofia Mattilalle, joka on hallinnut ikäluokkansa kilpailuna tällä kaudella voittaen myös junioricupin omassa ikäluokassaan.

Poikien mestaruus jäi Lahteen Tuomas Kinnuselle, joka on dominoinut oman ikäisissään mäkihyppyä jo useamman vuoden. Kinnunen voitti Vagulin parina lauantai-iltana hypätyn parijoukkuekilpailun.

”Hypyt olivat tänään tasaisia”, 37,5 metriä molemmilla hypyillään hypännyt Kinnunen sanoi.

Tuomas Kinnunen oli iloinen päästessään kilpailemaan treenikaveri Kaimarin kanssa samassa joukkueessa. Nuorten sarjoissa ei joukkuekilpailuja ole mäkihypyssä muutamaan vuoteen hypätty.

Nuorten Suomen mestareiksi ja alle 16-vuotiaiden HS-mestareiksi ponnistivat suurempien mäkien puolella Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas, joka tänä vuonna osallistui Lahdessa myös nuorten MM-kisoihin sekä Lahden Hiihtoseuran Kasperi Valto, joka puolusti viime vuoden mestaruuttaan.

Oinas näki parannettavaa omissa hypyissään, ja aikoo vielä jatkaa harjoitus- ja kisakautta Hopeasompa-kisojen jälkeen.

”En oo ihan tyytyväinen hyppyihin, koska molemmat meni ohi. Paljon hyppyjä ja hiihtoa on ohjelmassa kevätlumilla ja SM-kisat Taivalkoskella”, kertoi Oinas.

Vaikka voitto irtosi, analysoi Kasperi Valto kypsästi hyppyjään: parannettavaa löytyi erityisesti toisesta hypystä K64-mäessä.

”Vaihteleva päivä oli tänään. Eka hyppy oli tosi hyvä olosuhteisiin nähden ja toisella tuli semmoinen pieni yliyrittäminen. Siinä vähän meni ponnistus ohi keulalta, mutta onneksi riitti ekan hypyn ansiosta”, kertoi Valto, joka hyppäsi 59 ja 60 metriset hypyt.

Kilpailut jatkuvat yhdistetyn mestaruuskisoilla sunnuntaina klo 9:00 alkaen mäkiosuuksilla. Hiihto-osuudet Lahden hiihtostadionilla klo 13:30 alkaen. Sunnuntain aikataulu.

Tulokset kokonaisuudessaan Hopeasompa.fi -sivulla.

Kuva: Janina Pitkänen