Uutisen päiväys

19.2.2017← Takaisin

Kouvolan Hiihtoseura nappasi M16-viestimestaruuden

  Hopeasompa-finaalit huipentuivat sunnuntaina viimeiseen lajiin, eli 16-vuotiaiden poikien viestiin. Kilpailu hiihdettiin kolmen hengen joukkueilla, kunkin hiihtäjän urakoidessa viisi kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

  Voiton vei Kouvolan Hiihtoseura selvällä 40 sekunnin erolla. Joukkueessa hiihtivät Olli-Pekka Laitila, Lauri Aaltonen ja ankkurina Emil Liekari.

  Kilpailu ratkesi vasta ankkuriosuudella, jossa Liekari jätti muut taakseen.

  – Oma osuus meni hyvin. Pääsin vaihtamaan kolmantena, ja otin eron muihin vesitornin mäessä, Liekari totesi.

  Kultakolmikko oli asettanut voiton tavoitteekseen ja oli suoritukseensa tyytyväinen, vaikka toisen osuuden hiihtänyt Lauri Aaltonen ei antanutkaan itselleen täysiä pisteitä päivän suorituksesta.

  – Jotain vatsataudin poikasta on, lihaksisto ei ollut tänään niin herkkänä kuin aiemmin, Aaltonen harmitteli.

  Hopealle hiihtäneessä Ylöjärven Ryhdin 1-joukkueessa urakoivat Veeti Henriksson, Aapo Haataja ja Tino Stenman.

  – Yritin roikkua Liekarin perässä, mutta eilinen kisa painoi jaloissa sen verran, että hän pääsi karkuun. Puolivälissä sain lisää virtaa ja pääsin lopulta Eero Mannilan ohi, Stenman kertoi.

  – Mitalia haettiin ja sieltä se tuli. Olemme tyytyväisiä, vaikka emme pystyneet ihan loppuun asti voittajaa haastamaan, sanoi Aapo Haataja.

  Pronssille ylsi Oulun Hiihtoseura joukkueella Niilo Moilanen, Saku Siren ja Eero Mannila. Oululaiset tulivat maaliin lopulta 55 sekuntia voittajalle hävinneenä.

  – Ihan hyvin meni. Lähdimme hakemaan voittoa, mutta olemme pronssiin ihan tyytyväisiä. Edelliset kisat painoivat kyllä jaloissa, totesi ankkuriosuuden hiihtänyt Mannila.


  Teksti: Tuomas MacGilleon