Uutisen päiväys

12.12.2017← Takaisin

Hopeasompa Kuhmossa lähestyy - videosarjassa huiput muistelevat

  Kuhmo-Ski järjestää vuoden 2018 Hopeasomman loppukilpailun Kuhmossa 2-4. maaliskuuta. Järjestäjät odottavat Kalevalan kankaalle huoltojoukot mukaan luettuna reilua kolmeatuhatta henkilöä, ovathan kyseessä Suomen suurimmat SM-tason hiihtokisat. Päivittäin ladulle starttaa reilut 700 hiihtäjää.

  Hyvinvointi Sampo toimii hermokeskuksena kisojen aikaan. Torstaina 1.3. avaamme klo 12  kilpailukanslian siellä ja virallinen harjoitteluaika kilparadoilla alkaa. Kisaravintola maittavine ruokineen on myös avoinna päivittäin  Hyvinvointi Sammossa. Kisojen jälkeen kolmen parhaan hiihtäjän  kukitus tapahtuu stadionilla ja pressitilaisuus on kunkin sarjan päätyttyä liikuntakeskuksen  mediatilassa  Hyvinvointi Sammon salissa tapahtuu sitten hiihtäjien palkitseminen perjantaina ja lauantaina.

  Pe 2.3.avautuu kisakanslia jo klo 7 ja on auki iltaseitsemään. Samalla aikataululla toimitaan myös lauantaina. Perjantain kisaohjelmassa on henkilökohtainen kilpailu sprintti vapaalla hiihtotavalla.

  Lauantaina kisapäivän avaa Kuhmon uusi kaupunginjohtaja Tytti Määttä, jonka jälkeen alkaa henkilökohtainen kilpailu perinteisellä tavalla.

  Sunnuntain kisapäivä aloitetaan pastori Riikka Pääkkösen pitämällä kisahartaudella. Sunnuntaina kisataan viestikilpailu.

  Hiihtojärjestystä voi tarkastella osoitteessa http://www.hiihtoliitto.fi/hopeasompa/maastohiihto/lahtolistat-ja-tulokset/

  Kuhmo isännöi Hopeasomman loppukilpailuja viimeksi 1999. Niihin muistoihin ja muihin Kuhmoon liittyviin hiihtomuistoihin palataan videosarjassa, joka on seurattavissa Facebookissa @hopeasompa. Siellä ensimmäisenä omat muistonsa Hopeasommasta ja Kuhmosta kertoo Martti Jylhä. Seuraavassa jaksossa vuorossa on Kuhmo-Skin oma kasvatti Juho Mikkonen.