Uutisen päiväys

19.2.2017← Takaisin

Hopeasompa-finaalit sujuivat Lempäälässä yli odotusten

Hopeasompa-finaalit on saatu päätökseen. Kolmen vuoden työ Lempäälässä huipentui kolmipäiväiseen kilpailutapahtumaan.

Kilpailunjohtaja Ville Niemelä totesi mitalitaistojen tauottua, että ensimmäistä kertaa Lempäälässä järjestetty tapahtuma sujui mallikkaasti.

– Halusimme saada aikaan kisat, joissa toteutuisi tunnelma, turvallisuus, tulokset ja tasapuolisuus. Kaikki onnistui.

Hiihtäjiä oli mukana yli 800, mikä on hieman enemmän kuin viime vuonna Kuopiossa. Muutaman vuoden takaisiin, lähes tuhannen osallistujan määriin ei kuitenkaan päästy.

– En ole missään nimessä pettynyt. Osallistujia olisi varmasti ollut vielä enemmän, jos etelässä olisi ollut kunnon talvi. Tämä osoittaa, että hiihto tarvitsee kunnon olosuhteita. Muuten siitä tulee eliittilaji, Niemelä sanoi.

Onnistunutta kisaviikonloppua mahdollistamassa oli noin 200 talkoolaista. Niemelä kertoi, että Lempäälän Kisan seuraihmisten lisäksi mukaan oli värvätty sukulaiset ja ystävät.

– Suuri kiitos heille jokaiselle. Olen vilpittömän kiitollinen siitä, että meillä on täällä tällainen liikunnallinen yhteisö, joka kunnioittaa vielä vapaaehtoisia talkoita.

Hiihtokeli vaihteli viikonlopun aikana suuresti. Niemelä antoikin erityiskiitoksen latuja hoitaneille.

– Huikea hatunnosto lumetus- ja latukoneistolle sekä kunnalle, joka takasi meille lumiolosuhteet niin verryttely- kuin kilpaladuillekin.

Ensi vuonna Hopeasompa-finaalit järjestetään Kuhmossa.

Teksti: Tuomas MacGilleon
Kuva: Jani Huurne