Uutisen päiväys

17.2.2017← Takaisin

Heidi Nikkinen ja Valtteri Pennanen veivät 16-sarjojen sprinttimestaruudet

Maastohiihdon Hopeasompa-finaalit alkoivat perjantaina Lempäälässä tiiviillä sprinttipäivällä, jossa 16-sarjoissa kultaa huuhtoivat Heidi Nikkinen Kouvolan Hiihtoseurasta ja Valtteri Pennanen Leppävirran Viristä, 14-sarjoissa Närpes Kraft Skidföreningin Frida Häggkvist ja Vehkalahden Veikkojen Benjamin Tasa.

N16-sarjassa Nikkinen oli karsinnan nopein ja lähti puolustamaan viime vuoden kultaansa. Sen hän myös teki ja hallitsi finaalia varmoin ottein. Toiseksi kiristi Iisalmen Visan Vilma Ryytty ja pronssille sivakoi Ylikiimingin Nuijamiehien Emilia Nissinaho.

–  Onnistuin tänään taktisesti hyvin. Rata oli rankempi kuin viime vuonna. Lauantaina lähden hakemaan kultaa, mutta sunnuntaina en hiihdä, sillä lähden Slovakiaan nuorten ampumahiihdon MM-kisoihin, kertoi jo tulevasta kultamitalisti Heidi Nikkinen.

–  En olisi ikinä uskonut voittavani mitalia, sillä en ole sprintteri. Huomenna lähdetään kultamitalia hakemaan, tuumi hopeamitalisti Vilma Ryytty.

M16-sarjassa Nikkisen tavoin karsinnan nopein piti pintansa myös finaalissa, kun Valtteri Pennanen kahmi kultaa loppukirikamppailussa. Hopealle hiihti Oulun Hiihtoseuran Eero Mannila ja pronssille Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari.

–  Mitalia haettiin, se saatiin. Meni siis suunnitelmien mukaan. Hiihdin kaksi starttia perinteisen suksella, ja kaksi viimeistä vapaan suksella, paljasti kultamitalisti Valtteri Pennanen.

–  Olen kyllä tyytyväinen sijoitukseeni ja loppukirissä tulin lähelle voittajaa. Oli kyllä hyvä päivä, puheli hopealle hiihtänyt Eero Mannila.

N14-sarjan finaali oli tiukka rypistys loppuun asti. Loppusuoralle kärjessä tullut Häggkvist piti asemansa loppuun asti ja ylitti maalilinjan ykkösenä. Hopealle hiihti Valkeakosken Hakan Saara Mattila ja pronssia nappasi Paltamon Urheilijoiden Venla Järvelä.

– Mestaruus oli kyllä yllätys. Loppusuoran alussa oli vahva olo, kertoo Närpes Kraft Skidföreningin Frida Häggkvist.

M14-sarjassa kultaa hiihtänyt Benjamin Tasa hallitsi hiihtoa eikä loppusuoralla enää ollut uhkaajia. Hopealle hiihti Skiteam 105:n Leevi Vuorinen ja pronssille tuli Kerimäen Urheilijoiden Arttu Turtiainen.

– Voitto tuntui hyvältä, vaikka se tulikin yllätyksenä. Ladussa oli tarpeeksi tasaisia osuuksia ja yksi haastava lasku, tuumi mestari Benjamin Tasa.

Huomenna lauantaina hiihdetään vapaan normaalimatkat.

Teksti: Antti Raunio

Kuvassa M16-finaalin loppusuoralla Pennanen ja Mannila – kuva: Jani Huurne

Tulospalvelu (myös lehdistömuotoiset tulokset): http://www.extime.fi/kisasivut/index.html
Videohaastattelu Benjamin Tasa: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/410338262648226/
Videohaastattelu Heidi Nikkinen: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/410455752636477/

Seuraa somessa:

Instagramissa ja Facebookissa: @hopeasompa
Twitterissä @hopeasompa2017
#hopeasompa2017 #hopeasompa #lempäälä2017