Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

16-sarjojen mestaruudet Iisalmeen ja Kouvolaan

N16-sarjan viiden kilometrin väliaikalähdön ykkönen oli Iisalmen Visan Vilma Ryytty. Hän sai jo viikonlopun toisen mitalinsa, kun sprintistä tuli hopeaa.

- Voin olla jo nyt todella tyytyväinen viikonloppuun, kun kaksi mitalia on nyt taskussa. Nousujohteinen kisa ja sain loppua kohden lisättyä vauhtia, vaikka eilisestä lihakset olivat hieman jumissa, kullan kaapannut Vilma Ryytty puheli hymyillen.

Muut mitalit menivät normaalimatkalla Kouvolaan: Hiihtoseuran Sara Niittyviita oli hopealla ja eilen sprintin voittanut Heidi Nikkinen oli pronssilla. Järjestäjäseura Lempäälän Kisan Hilla Niemelä oli neljäs.

- Eilisen sprintin jälkeen ärsytti ja sain käännettyä aggression hyödyksi tämän päivän kisaan. Äidistä oli siinä iso apu, kiitos hänelle. Kisa oli Kouvolan ylivoimaa, iloitsi hopealle hiihtänyt Sara Niittyviita.

- Eiliseen sprinttiin meni aika paljon paukkuja ja henkistä latausta. Pronssiin ei voi olla kuitenkaan pettynyt. Hieman on haikea olo, sillä tämä oli viimeinen Hopeasompa-kisani, pronssille tullut Heidi Nikkinen tuumi.

M16-sarjassa oli myös kouvolalaisten juhlat. Kaikkiaan neljä kuudesta 16-sarjojen mitalista lähti lauantaina Kouvolaan. Kilpailu oli päivän pisin, vain 16-sarjan miehet hiihtivät kahdeksan kilometriä.

Kulta ja pronssi menivät Kouvolan Hiihtoseuraan, kun korkeimmalle palkintopallille nousi Emil Liekari ja kolmanneksi Olli-Pekka Laitila. Toiseksi sivakoi Leppävirran Virin Valtteri Pennanen.

- Nyt on täynnä värisuora mitaleista! Kisa meni kokonaisuudessaan todella hyvin, pystyin lisäämään koko ajan vauhtia. Viimeisellä kierroksella aika limitillä mentiin, kultamitalisti Emil Liekari iloitsi.

M16-sarjan mitalikolmikko menestyi hyvin myös perjantaisessa sprintissä. Liekari saalisti pronssia, Pennanen kultaa ja Laitila oli viides.

- Ei jäänyt jossiteltavaa, kaikki jäi tänään ladulle. Viikonloppu on mennyt yli odotusten, en olisi uskonut näin hyviin saavutuksiin, kaksi mitalia saalistanut Valtteri Pennanen tuumi.

- Loppuun asti jaksoin painaa rankkaa latua, eikä eilinen tuntunut jaloissa. Neljättä vuotta olen nyt mitalihaastatteluissa mukana, kolmannen sijan Olli-Pekka Laitila kertoi.

Teksti: Antti Raunio
Kuva: Tuomas MacGilleon