Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

13-sarjan normaalimatkan voitot Melissa Lönnströmille ja Arttu Heikkiselle

Lauantain normaalimatkojen kilpailut avattiin Lempäälässä sähäkällä kolmen kilometrin vapaan kisalla, kun N13-sarjan tytöt kisasivat mestaruudesta.

92 maaliin tulleen joukosta voiton nappasi Borgå Akilleksen Melissa Lönnström. Hän käytti matkaan aikaa 8 minuuttia ja 12,2 sekuntia. Kisa oli äärimmäisen tiukka, sillä eroa hopealle hiihtäneeseen Ounasvaaran Hiihtoseuran Enni Petreliukseen jäi vain 0,1 sekuntia.

- Tiesin maaliin tullessa, että kisa menee tiukalle. Rata oli aika raskas, etenkin viimeiset nousut, kertoi mestaruuden voittanut Melissa Lönnström.

- Kuulin väliaikoja ja tuumin, että pitää mennä vielä lujempaa. Enne kisaa ei ollut tavoitteita, tarkoituksena oli vain hiihtää hyvä hiihto, hopeaa saavuttanut Enni Petrelius tuumi.

Pronssille hiihti One Way Pro Teamin Wiivi Karhumaa. Hän jäi kärjestä vain 4,2 sekuntia.

- Lähdin jo numerolla viisi. Tykkäsin lähteä alussa, sillä latu pysyi vielä hyvänä. Jännitti maalissa aika paljon, että kuinka monta tulee ohi, pronssille hiihtänyt Wiivi Karhumaa muisteli.

Myös M13-sarjassa kolmen kilometrin matkalla saatiin paremmuus selvitettyä. Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkinen oli ykkönen hiihtämällä matkan 7 minuuttiin ja 41 sekuntiin.

- Voittoa lähdin hakemaan ja hyvältähän se tuntui. Lähdin alussa kovaa, mutta lopussa pystyin kuitenkin kiristämään, kultaa kaulaansa saanut Arttu Heikkinen kertoi.

Hopealle itsensä taisteli Arsi Tietäväinen Tohmajärven Urheilijoista. Hän oli vielä viimeisellä väliaikapisteellä kolmantena mutta nousi lopulta toiseksi.

- Loppukirissä nousin hopealle, voimia oli hyvin loppuun asti. Mitali oli yllätys, sillä tavoitteena oli 20 parhaan joukkoon pääsy, hopeamitalisti Arsi Tietäväinen tuumi.

Lauttakylän Lujan Elmeri Lehtinen otti kilpailussa pronssia. Hän jäi hopeasta vain kaksi sekuntia. Maaliin hiihti kaikkiaan 73 urheilijaa.

- Parhaani tein, eikä harmita vaikka hopea lopussa vaihtui pronssiin. Fiilikset olivat hyvät, kun mitali varmistui, pronssia saanut Elmeri Lehtinen sanoi.

Teksti: Hopeasompa-tiedotus / Antti Raunio
Kuva: Jani Huurne