10.1.2010← Takaisin

Yhdistetyn sunnuntain kilpailu ratkottiin Alpe Cermis-nousussa

Val di Fiemmessä ratkottiin yhdistetyn kilpailu kauden haastavimmalla hiihtoreitillä. Alpe Cermis-nousun maaliin saapui ensimmäisenä Bill Demong (USA). Anssi Koivuranta oli kilpailun 10.

Yhdistetyn maailmancupin hiihto-osuus kilpailtiin sunnuntaina 10. tammikuuta maastohiihdon Tour de Skin tapaan 9 kilometrin reitti Alpe Cermis-nousussa. Bill Demong kipusi nousun päälle ensimmäisenä ja voitti yhdistetyn maailmancupin Val di Fiemmen toisen osakilpailun.

Val di Fiemmessä ei pystytty hyppäämään mäkiosuutta sunnuntaina ja sen korvasi perjantaina hypätty varakilpailu. Anssi Koivuranta oli varakilpailun voittaja ja pääsi ladulle ensimmäisenä. Koivuranta ei pystynyt vastaamaan yhdistetyn kokeneimpien hiihtäjien kovimpaan nousuvauhtiin, mutta teki pää valmentaja Kimmo Savolaisen mukaan hyvän hiihdon viikonlopun päätteeksi ja sijoittuen kilpailun kymmenenneksi.
    -. Anssi teki ehjän hiihdon tänään. Tuo hiihto tässä nousussa oli todella vaativaa, jyrkimmillään 28 astetta. Tämä kilpailu ei ollut tänään yhdistettyä, mutta ollaan kokemusta rikkaampia, totesi Savolainen päivän kilpailusta.
    Janne Ryynänen ja Lauri Asikainen eivät startanneet rankalle hiihto-osuudelle.
    - Janne ja Lauri eivät lähteneet hiihto-osuudelle lainkaan, vaan tekivät pitkät hiihtoharjoitukset sen sijaan. Ratkaisu oli varmasti parempi jatkoa ajatellen, kertoi Savolainen.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan Chaux-Neuvessa 16.-17.1.2010. Suomen joukkue jättää Chaux-Neuven osakilpailut väliin ja keskittyy harjoittelemaan kotimaassa.