Uutisen päiväys

18.9.2004← Takaisin

Yhdistetyn kesäsprintin molemmat mestaruudet Ounasvaaralle

OH:n Hannu Manninen otti jälleen oman paikkansa kärjessä kun Lahdessa ja Hollolassa kilpailtiin Suomen mestaruuksista yhdistetyn kesäsprintissä. Hopealle sijoittui Jyväskylän Antti Kuisma ja pronssille Lieksan Jaakko Tallus. Ounasvaaralle meni myös nuorten yhdistetyn mestaruus Olli Muotkan suorituksilla.

Yleisen sarjan kesäsprintissä hypättiin yksi hyppy Lahden suurmäestä ja hiihdettiin 7,5 km Hollolassa Hälvälän ampumarata-alueella. Nuoremmat hyppäsivät HS 97 mäestä.

Hyvältä näyttää, voidaan todeta Hannu Mannisen menoa katsellessa. Mies on jälleen saanut treenata terveenä ja suunnitelmien mukaisesti - kaikki on kohdallaan. Mannisen edelle loikkasi Lahden suurmäessä vain Kuusamon nuori Anssi Koivuranta. Hiihto-osuudella Manninen veti Koivurannan 24 sekunnin etumatkan kiinni jo ensimmäisellä kilometrillä ja otti omansa. Vasta 16-vuotias Koivuranta sinnitteli viidenneksi. Hopealle hiihti tälle kaudelle hyvin motivoituneena lähtenyt Jyväskylän Hiihtoseuran Antti Kuisma, joka mäen jälkeen oli seitsemäs. Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus paransi hiihdossa mäkisijoitustaan yhdellä ja otti pronssia. Neljäs oli Lahden Hiihtoseuran Jouni Kaitainen, mäen jälkeen viides.

Nuorten sprinttiyhdstetyn mestaruuden otti Ounasvaaran Olli Muotka, joka oli paras jo mäkiosuuden jälkeen.  Rovaniemeläisten menestystä täydensi vielä Anssi Ylipulli hopeamitalillaan. Kolmas oli Lauri Asikainen Kuusamon Erä-Veikoista

HS 97 metrin mäessä käydyn nuorten mäkikilpailun voitti Puijon Hiihtoseuran Joona Ikonen ennen Lahden Olli Pekkalaa ja Jere Kykkästä. Kisan paras hyppääjä oli kuitenkin kilpailun ulkopuolella hypännyt, Puijon Hiihtoseuraa edustava Japanin Taku Takeuchi, joka kesällä Vuokatin mäkikarnevaaleillakin vei sarjansa voiton, silloin uudella mäkiennätyksellä.

Mäkihypyn yleisen sarjan kesämestaruudet ratkaistaan sunnuntaina Lahden HS 130 mäessä.

Tulokset: www.lahdenhiihtoseura.fi