Uutisen päiväys

24.11.2014← Takaisin

Yhdistetyn joukkue Rukalle nimetty - mukana ensikertalainen ja lajinvaihtaja

  Päävalmentaja Petter Kukkonen: Mukana on tasainen ja hyvä ryhmä

  Yhdistetyn maajoukkue-edustus Rukan maailmancupiin on nimetty. Päävalmentaja Petter Kukkonen nimesi maajoukkueeseen Ilkka Herolan, Matti Herolan, Janne Ryynäsen ja Leevi Mutrun. 

  - Janne ja Ilkka ovat heistä tutumpia nimiä, Matti Herolalla taas kyse on ensimmäisestä maajoukkuetehtävästä, Kukkonen kertoo.

  Myös Leevi Mutru on mielenkiintoinen tapaus.

  - Hän on samaa ikäluokkaa kuin Ilkkakin, syntynyt 1995. Kaveri hyppäsi mäkeä vuoteen 2010 asti ja silloin urheilijastakin taisi tuntua siltä, että hommasta ei tule mitään. Sen jälkeen laji vaihtui yhdistettyyn ja on ollut hienoa seurata kaverin asennemuutosta. Kaikki on huipentunut tähän vuoteen ja syksyyn, jonka ansiosta Leevi todellakin ansaitsee maajoukkuepaikan, päävalmentaja kehaisee.

  Kansalliseen ryhmään on nimetty samoin neljä urheilijaa. Ryhmään kuuluvat Rukalla Arttu Mäkiaho, Eetu Vähäsöyrinki, Jussi Salo ja Mikke Leinonen.

  - Siinä on tasainen ja hyvä porukka maajoukkuetta haastamaan. Eetun (Vähäsöyrinki) kauden avausta haittaa pitkään vaivannut flunssajakso, mutta nyt se on takana ja mielenkiintoista nähdä, mihin kaveri pystyy.