Uutisen päiväys

25.2.2015← Takaisin

Yhdistetyn joukkue odottavaisin mielin kohti suurmäen kilpailua

Torstaina käytävässä yhdistetyn suurmäen henkilökohtaisessa kilpailussa kisaavat Ilkka Herola, Jim Härtull, Leevi Mutru sekä Eetu Vähäsöyrinki.

Keskiviikon pressitilaisuudessa päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi suurmäen kilpailun soveltuvan paremmin suomalaisille.

"Kilpailussa pyritään parantamaan samoja juttuja kuin pienessä mäessä. Löytyisi se iloisuus hyppäämiseen ja tekniset jutut saataisiin paikalleen. Myöskin numeraalisia tavoitteita haetaan. Top kymmenen on asetettu tavoitteeksi ja siitä taistellaan. Ilkka on ladannut varmasti viime viikon jälkeen pyhää vihaa huomista ajatellen. Siinä on tasan yksi mahdollisuus, että joko se hyppy onnistuu tai ei; kaikki on yhden kortin varassa. Olen vakuuttunut, että huomenna kaikki on kunnossa."

Eetu Vähäsöyrinki allekirjoittaa suurmäen paremman soveltuvuuden.

"Kisaan lähden ihan hyvillä fiiliksillä. Paljon enemmän odotan ison mäen kuin pienen mäen kisaa; tulee enemmän eroja tuossa mäessä. Ihan hyvältä vaikutti mäkikin, kun kävimme eilen ja toissa päivänä treenaamassa. Isoon mäkeen olen päässyt helpommin mukaan."

Falunin ladut eivät aiheuta Vähäsöyringille ylimääräistä jännitystä.

"Ihan hyvät ja mukavat ladut. Niissä ei mitään ogelmaa."

Kuuntele miesten ennakkokommentit kokonaisuudessaan:
Päävalmentaja Petter Kukkonen
Eetu Vähäsöyrinki
Leevi Mutru