Uutisen päiväys

25.6.2013← Takaisin

Vuokatin Aateli Race alkoi Lähteenmäen ja Niskasen komennossa

Vuokatin Aateli Race alkoi tiistai-iltana prologilla, jossa hiihdettiin 1,6 kilometriä pitkä Vuokatinvaaran nousu vapaalla hiihtotavalla. Voittajiksi selvisivät Krista Lähteenmäki ja Iivo Niskanen.

Lähteenmäki jätti Aino-Kaisa Saarisen toiseksi viiden sekunnin erolla. Miesten puolella Niskanen jätti Ville Nousiaisen kakkoseksi 2,4 sekunnin erolla.

”Olin ihan varma, ettei mene näin hyvin. Kuumuus ei sovi minulle. Olen onnistunut juomaan tänä päivänä riittävästi ja sain sitten suorituksenkin toimimaan. Yllättävän hyvin jaksoin painaa tähän nousuun, ilmeisesti se muillekin vaikuttaa tämä kuumuus. Olen tosi tyytyväinen, että meni näin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa”, Lähteenmäki tuumi.

Myös Niskanen oli etappivoitostaan yllättynyt, sillä hän on kärsinyt auringonpistoksesta.

”Eilinen päivä meni makoillessa, vielä nyt aamupäiväkin. Tosi kova kipu oli päässä vielä tänäkin päivänä. Huomenna lähdetään taistelemaan, viime vuoden voittoa puolustamaan. Saa nähdä, miten juoksu menee, se on mielenkiintoinen”, Niskanen tuumi.

Junior Aateli Racen voittajiksi ylsivät Jasmi Joensuu ja Lauri Gummerus.

Vuokatin Aateli Race jatkuu keskiviikkona seuraavasti:


10.00 maastojuoksu naiset 3 km, Aatelin Linna (Veikontie 1)
10.20 maastojuoksu miehet 4,5 km, Aatelin Linna (Veikontie 1)
11.45 rullahiihto V rullarata + Vuokatinvaara, naiset 10 km
13.00 rullahiihto V rullarata + Vuokatinvaara, miehet 15 km
Tiistain rullahiihdon ja keskiviikkoaamun maastojuoksun ajat lasketaan yhteen. Yhteisajan perusteella määräytyy lähtöjärjestys ja lähtövälit vapaan rullahiihtoon (gundersen). Kilpailun maali on  Vuokatinvaaran päällä.