Uutisen päiväys

29.1.2005← Takaisin

Virpi Kuitunen sprinttifinaalissa ylitse muiden

Kangasnimen Kalskeen Virpi Kuitunen oli omaa luokkaansa Jämillä hiihdetyissä sprintin SM-kilpailussa. Perinteisellä käydyssä kisassa toiseksi sijoittuivat Ounasvaaran Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto ja Pirjo Manninen.

Virpi Kuitunen oli aamun pakkaslukemat (-17 C) nähtyään miettinyt startatako päivän kisaan vaiko ei. Myönteisen päätöksen hän kuitenkin teki ja tuloksena oli SM-kultaa. Aamun aika-ajossa Kuitunen oli kolmanneksi nopein.

- Seuraavat erät olivat molemmat aika löysiä, joten finaaliin lähdin vähän epävarmana, kun ei maksimivauhtia ollut vielä menty. Yllättävän helposti se sitten sujui, Kuitunen arvioi ja hän tulikin Jämin maalisuoraa selvässä johdossa muiden kilpakumppaneidensa edellä.

Uransa ensimmäisen yleisen sarjan henkilökohtaisen mitalin ottanut Mona-Liisa Malvalehto oli päivän onnistujia ja tyytyväinen hopeaansa.

- Ei se helpolla tullut, vaikka jo aika-ajo meni todella hyvin, kertoi lahtelaistunut rovaniemeläinen, joka oli aamun aika-ajon nopein.

- Karsinnan jälkeisen pitkän tauon jälkeen ensimmäinen erä oli vähän hankala, loput menivät sitten ihan helposti, Malvalehto myhäili todeten kilpailujen alkaneen viime aikoina sujua jälleen aina vain paremmin.

- Kauden alun jälkeen sairastuin ja 1,5 kuukautta meni ihan hänekseen. Joulun jälkeen piti ottaa ihan uusi alku kaudelle. Ei voinut olettaakaan, että siinä heti olisi päässyt kovin korkealle tasolle.

Pirjo Manninen ei ollut SM-sprinttiinsä kovin tyytyväinen. - Kyllä tästä pronssista jäi hampaankoloon. Siinä olisi ollut hopeaakin saatavissa, mutta jäin pussiin viimeisessä mutkassa, enkä enää ehtinyt mukaan loppusuoralla, rovaniemeläinen harmitteli.