Uutisen päiväys

18.2.2010← Takaisin

Venäläismiehet juhlivat sprintissä – Kuitunen paras suomalainen 9:s

Suomalaisista välieriin ylsivät Sami Jauhojärvi, Kalle Lassila ja Virpi Kuitunen. Finaalipaikat jäivät saavuttamatta.


Miesten sprinttifinaalissa Venäjän hiihtäjät juhlivat kaksoisvoittoa. Voittajaksi hiihti Nikita Kriukov ja hopeaa otti Aleksandr Panzhenski. Norjan Petter Northug sai tyytyä pronssiin.

Naisten sprintissä kultaa hiihti Norjan Marit Björgen, hopeaa Puolan Justyna Kowalczyk ja pronssia Slovenian Petra Majdic.

Suomalaisnaisista välieriin ylsi vain Virpi Kuitunen, joka kuitenkin jäi erässään viidenneksi ja karsiutui näin finaalista.

- Kauden parasta sprinttiä, mutta ei vaan vauhti riittänyt. Nousuissa oli tekemistä jostakin syystä. Nyt on kisat avattu ja odotan edelleen tavoitteiden mukaista suoritusta, Kuitunen sanoi. Hänen sijoituksensa oli 9:s.

Puolivälierissä karsiutuivat Aino-Kaisa Saarinen (13:s), Kirsi Perälä (19:s)ja Pirjo Muranen (21:s). Lähimpänä jatkopaikkaa heistä oli Perälä, joka karsiutui aikavertailussa sekunnin sadasosilla jatkosta.

- Hyvää ja vahvaa menoa ja kokonaisuutena hyvä suoritus. Suksi toimi hyvin haastavalla radalla, Kirsi Perälä totesi.

Myös Aino-Kaisa Saarinen jäi ilman jatkopaikkaa välieriin.

- Lopun tasaisella ei paukut enää riittäneet. Vähän tuntui, että pito otti kiinni. Nousuissa vuorohiihto toimi hyvin, mutta se ei riittänyt, Aino-Kaisa Saarinen kertoi.

- Takkuista ja tukkoista oli meno tänään. Vähän rytmi sekosi nousussa eikä hiihto ollut rentoa. Lopussa sain kuitenkin rytmistä kiinni, mutta kauas jäin, Pirjo Muranen sanoi.

Miesten sprintissä välieriin selvisivät Kalle Lassila (10:s) ja Sami Jauhojärvi (12:s). Finaalipaikka jäi kuitenkin molemmilla saavuttamatta. Lassila hiihti vahvan puolivälierän, mutta sitten välierässä kärki karkasi selvästi.

- Olen ihan tyytyväinen, enempää en saanut irti. Nousuissa jalat oli lujilla ja näissä ympyröissä isku on niin kovaa, että kaiken on oltava huippukunnossa, jos aikoo pärjätä paremmin, Lassila totesi.

- Tyypillinen kisa minulle eli alkuerä kulki, mutta sitten tuli heikompi veto. Välierässä suunnittelin tulevani lopun kovaa, mutta kun eroa oli liikaa ei tarvinnut enää kiirehtiä. Kunto on ihan kohtuullisella mallilla, Jauhojärvi sanoi.

Jesse Väänäsen tie pysähtyi puolivälieriin (22:s) ja Matias Strandvall (37:s) karsiutui aika-ajossa.

Tuloksia: www.fis-ski.com ja www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/