Uutisen päiväys

28.2.2010← Takaisin

Varis valloitti Finlandia-hiihdon kuudennen kerran

Kari Varis voitti nousi Finlandia-hiihdon voittajaksi jo kuudennen kerran, kun hän voitti perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin kilpailun 32 sekunnin erolla Thomas Ramstedtiin.

Viime vuoden voittaja Niklas Colliander oli kolmas. Joensuulaisen Variksen voittoaika oli 2.21.43. "Colliander putosi siellä kahdenkympin paikkeilla, sitten Ramstedtin kanssa hiihdettiin vuorovedolla 45 kilometriin asti, sitten viimeisen vitosen tulin yksin. Aika helposti loppujen lopuksi pääsin irti, oli voimia jäljellä. Olin vähän yllättynytkin", Varis sanoi. Varis voitti Finlandia-hiihdon molempina päivinä vuosina 2007 ja 2008 sekä viime vuonna vapaan kilpailun. Viime vuonna Varis jäi perinteisellä viidenneksi, joten kuudes voitto oli makea. "Tämä tuntuu erityisen hyvältä, kun viime vuonna taivuin tällä matkalla. Tämä perinteisen voitto on aina yhtä haastava, kun tämä on näistä se arvostetumpi. Lähdetään tätä nyt ensi vuonna puolustamaan", Varis sanoi. Sunnuntaina Varis ei starttaa, vaan hänen seuraava kilpailunsa on Lahdessa maailmancupissa ensi viikonloppuna. "Ensi viikonloppu on tosi tärkeä, yritän pärjätä siinä kolmenkympin kisassa (yhdistelmäkilpailu lauantaina). Ensimmäistä kertaa tuli kutsu maajoukkueeseen, se oli hyvä. Maailmancupin pisteille on tavoite, jos välineet ovat kunnossa ja Vancouverin kaverit ovat vähän väsyneitä", hyvään kuntoon päässyt Varis iloitsi. Voitosta loppukilometreille taistellutta Ramstedtia yllätti, että kilpailussa hiihdettiin kärjen osalta koko ajan kohtuullisen kovaa. "Voitto karkasi viisi kilometriä ennen maalia. Ei ollut voimia sitten enää, viimeisellä 15 kilometrillä oli kohtuuvaikeaa, yritin vain oman rytmin säilyttää, ettei takaa olisi tullut kukaan kiinni. Huomasi, että Kari oli vahva tänään, eikä sillä lailla harmita", Ramstedt kehui voittajaa.

Anttila voittoon käsi kipeänäkin

Naisten nopein oli Liisa Anttila, jolle toinen Finlandia-hiihto toi ensimmäisen voiton. Toiseksi hiihti kahdeksan sekuntia hävinneenä Heli Peltonen. Anttilaa vaivasi kipeä olkapää, jonka hän loukkasi hiihtosuunnistuskisoissa. "Ehkä 30 prosenttia oikean käden voimista on jäljellä. Vähän ikävää on hiihdellä, mutta en nyt sitten malttanut pois jäädä. Aika leppoisasti me mentiin, oli ihan hyväkin ettei tarvinnut ihan tiukoille laittaa. Tuossa viimeisellä parilla kilometrillä oli sitten vähän yritystä jo, naisesta mittaa. Tämä oli ihan hyvä kunnon mittari", Anttila sanoi.

Tulokset: http://finlandiahiihto.fi/tulokset/

______________________________________________

Massahiihtokausi jatkuu! Kevään tapahtumat linkki tässä.