Uutisen päiväys

26.2.2010← Takaisin

Varis ja Colliander innolla Finlandia-hiihtoon

Finlandia-hiihdon perinteisen 50 kilometrille lauantaina on ilmoittautunut jo 3489 hiihtäjää, joista kotimaisiin kärkinimiin kuuluvat Kari Varis ja Niklas Colliander odottavat matkaan pääsyä jo innolla. Colliander puolustaa viime vuoden voittoa, Varis puolestaan voitti 2007 ja 2008 Finlandia-hiihdon molempina päivinä ja viime vuonna vapaan 50 kilometriä.

"Kaksi viikkoa on jo poltellut, että pääsisi hiihtämään. Finlandia on nyt erityisen tärkeä, yksi talven pääkilpailuista. Kilpailussa on niin laaja taso, että vauhti on alusta asti kovaa. Uskon, että ratkaisut tapahtuvat viimeisen kympin aikana", Varis ennakoi.

"Tämä on minulle kotimaisista kisoista tärkein, jos ei SM-kisoja lasketa. Yleensä on porukassa hiihdetty, mutta tänä vuonna luulen, että joku yrittää irti, ja silloin pitää olla hereillä. Loppukiri on kuitenkin se minun vahvuus", Colliander miettii.

Perjantaina aamupäivällä tämän vuoden Finlandia-hiihtoon oli jo 5679 ilmoittautunutta. Perjantaiaamupäivällä eniten ilmoittautuneita on perinteisen 50 kilometrille, jolle on ilmoittautunut 3489 hiihtäjää. Vapaan vastaavalle matkalle on ilmoittautunut 1255 hiihtäjää. 32 kilometrille on ilmoittautunut 804 hiihtäjää, naisten 20 kilometrille 80 hiihtäjää ja alle 16-vuotiaiden vastaavalle matkalle 51 hiihtäjää.

750 ulkomaalaista hiihtäjää

Ulkomaalaisia osallistujia tämän vuoden Finlandia-hiihtoon saapuu kaikkiaan 750 hiihtäjää 26 maasta. Venäjältä on ilmoittautunut 254 hiihtäjää. Variksen ja Collianderin lisäksi esimerkiksi juuri Venäjältä tulee perinteisesti todella kovia hiihtäjiä, joten kovatasoinen kilpailu on odotettavissa. Muista mielenkiintoisista nimistä voi mainita mm. Pekingin olympialaisten soudun hopeamitalistin Minna Niemisen, joka osallistuu 32 km perinteiselle. Vapaalle 50 kilometrille ovat ilmoittautuneet mm. Joakim ja John Gustafsson, Niklas Westerlund ja Jukka Hartonen. Järjestelyt ovat edenneet hyvin kohti h-hetkeä. "Kaikki on tehty mitä on tehtävissä ollut. Ladut ajetaan tänään myöhään illalla, latupohjat on ajettu toissapäivänä", ratamestari Jukka Lehtinen kertoo viime päivien kiireistään – ja antaa kokemuksella vinkin hiihtäjille: "Perinteiseen tapaan kannattaa säästää energiaa viimeiselle kympille, se viimeinen kymppi on raskas." Finlandia-hiihdon lähettäjänä toimii 27.2. kansanedustaja Juha Rehula ja sunnuntaina 28.2. Wilson Kirwa.

Lisätietoja tarvittaessa: Matti Haapoja 050-5523930, Jukka Lehtinen ratamestari 040-7591181

Lisätietoja:

http://finlandiahiihto.fi

MEDIALLE TIEDOKSI:
Kilpailuiden tulospalvelu toimii nettisivuilla, lisäksi tulokset lähetetään medialle sähköpostitse. Toimitamme kilpailuista medialle myös tiedotteet molempina päivinä voittajan kommenteilla. Ennen lauantain kilpailun alkua, kello 8 alkaen, tarjoamme Urheilukeskuksessa Finlandia-hiihdon lehdistötilassa aamiaista. Tervetuloa!

Lisätietoja tarvittaessa: median yhteyshenkilö Heidi Lehikoinen, 050 4906468