Uutisen päiväys

7.2.2010← Takaisin

Tuomisto päätti maailmancupin kauden yhdeksänteen sijaan

  Vammaishiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voiton jo ennen kauden viimeistä kilpailua varmistanut Ilkka Tuomisto päätti cup-kautensa Saksan Oberriedissa vapaan 20 kilometrillä yhdksänteen sijaan. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan kilpailun voitti Venäjän Kiril Mihailov.

  "Kaksi viikkoa oltu reissussa, joten pikkuisen jo painoi jaloissa. Tasainen kausi on kyllä ollut, vaikka tänään tulikin pieni notkahdus. Tästä on hyvä jatkaa kohti paralympialaisia", Tuomisto sanoi.
  Tuomiston kausi oli onnistunut, sillä hämeenkyröläinen voitti kuudesta cup-kilpailusta kolme ja oli kahdesti kolmas. Lauantainen yhdeksäs sija oli siis hänelle kauden huonoin sijoitus cupissa. Tuomisto, 26, valmistautuu uransa toisiin paralympialaisiin. Torinossa 2006 hän oli parhaimmillaan neljäs. Viime vuonna hän saavutti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton lisäksi MM-kultaa 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Vuokatissa, mutta ei voittanut maailmancupissa yhtään kilpailua.
  Suomen joukkueen toinen kilpailija lauantaina oli Rudolf Klemetti, joka sijoittui näkövammaisten luokassa oppaansa Lasse Torpon kanssa 11:nneksi. Vammaisampumahiihdon cup päättyy Oberriedissa huomenna. Suomalaisista mukana ovat Maija Löytynoja ja Jarmo Ollanketo.

  Tulokset: www.weltcup-oberried.de

  MEDIALLE TIEDOKSI:
  Ilkka Tuomisto on median haastateltavissa ja kuvattavissa maanantaina 8. helmikuuta Ylläs-Hallissa kello 11.30 lounaalla alkavassa Suomen paralympiajoukkueen julkistamistilaisuudessa.

  Tiedustelut: Heidi Lehikoinen, 040 1848052