18.12.2011← Takaisin

Tuomisto kolmanneksi perinteisen kympillä

Ilkka Tuomisto sijoittui kolmanneksi perinteisen hiihtotavan kympillä vammaishiihdon maailmancupissa Norjan Sjusjöenissä. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan voittoon hiihti Venäjän Rushan Minnegulov. Naisten vastaavan luokan vitosella Maija Järvelä sijoittui viidenneksi. Kilpailun voitti Puolan Katarzyna Rogowiec.

Tuomisto totesi hiihtonsa olevan menossa parempaan suuntaan, kisa kisalta tulos paranee.
”Kolmas tämän päivän hiihdolla on vähintääkin hyvä sija. Aloitin aika railakkaasti mutta neljän kilsan kohdalla tuntui, että mitenkähän täältä vielä selvitään pois. Lopun jaksoin kuitenkin vielä puristaa, eikä takaa tullut ketään ohi. Latu oli paikotellen tukossa kovien tuulenpuuskien takia, koska tuuli pöllytti lunta ladulle, joten aivan rentoa hiihtoa ei pystynyt tekemään”, Tuomisto sanoi.
Hän on luottavaisin mielin myös jatkon suhteen
”Kokonaiscupin suhteen vähän parempi tilanne kuin viime vuonna tähän aikaan. Lisäksi loppukaudelle on tiedossa enemmän perinteisen kisoja jotka on minulle vahvempia muutenkin”, Tuomisto sanoi.
Järvelä jäi palkintopallisijasta vain 20 sekuntia.
”Ei riittänyt paukkuja enää tämän päivän kisaan. Harmi, kun en jaksanut puristaa, kun suksi oli loistava tänään. Kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä alku kaudelle”, ylivieskalainen sanoi.
Hän otti Sjusjöenissä kolmesta ampumahiihtokilpailusta voiton ja kakkossijan, maastohiihdon kolmesta kilpailusta tuli puolestaan kolmos- ja kakkossija.
Vammaishiihdon maailmancup jatkuu 26.-30. tammikuuta Yhdysvalloissa Wisconsinin Cablessa.