3.4.2011← Takaisin

Tuomisto ja Löytynoja viidensiä vammaishiihdon MM-kisoissa

Ilkka Tuomisto ja Maija Löytynoja sijoittuivat viidensiksi vammaishiihdon ja –ampumahiihdon MM-kilpailuissa Venäjän Hanti-Mansijskissa maastohiihdon avauspäivänä. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa miesten vapaan kympin voitti Venäjän Vladimir Kononov, naisten vapaan vitosen Puolan Katarzyna Rogowiec.

Tuomistolle perinteinen on ollut vahvempi hiihtotapa vaikka vapaakin on kehittynyt. Kovatasoisessa kilpailussa viides sija ei siksi suuremmin harmittanut. Tuomisto hävisi voittajalle 1.07.

”Viidenteen sijaan olen tänään ihan tyytyväinen. Vaparilla tuossa vaativassa maastossa se on hyvä sija minulle. Vähän hyydyin viimeisellä kahdella kilometrillä,  ja se vei neljännen sijan. Mitaleille ei tänään vauhti riittänyt. Venäjällä vahva panos tänään, kun veivät neljä ensimmäistä sijaa.  Nyt on saatu hyvä avaus huomista kahdenkympin pertsaa ajatellen”, Tuomisto sanoi.

Löytynoja jäi vain 15 sekunnin päähän pronssista. Voittoon hiihtäneelle Rogowiecille hän hävisi 1.32,1.
    ”Hiihto kulki tänään paremmin kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella, mitalista jäätiin harmittavan vähän. Tästä nyt uuteen nousuun, huomisesta voi tulla hyväkin päivä, vaikka pertsalla mennäänkin”, Löytynoja sanoi.

Maanantaina Hanti-Mansijskissa kilpaillaan maastohiihdon pitkät matkat perinteisellä. Tuomisto starttaa 20 kilometrille puolustavana mestarina, Löytynojalla matkana on 15 kilometriä.