Uutisen päiväys

19.2.2011← Takaisin

Tuomisto ja Löytynoja kakkosiksi sprinteissä Sollefteåssa

Ilkka Tuomisto ja Maija Löytynoja jatkoivat hyviä suorituksiaan vammaishiihdon maailmancupissa, kun molemmat sijoittuivat kakkosiksi vapaan sprintissä Sollefteåssa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa miesten kilpailun voitti Venäjän Kiril Mihailov, naisten Ukrainan Oleksandra Kononova.

Tuomistolle Sollefteån visiitti oli menestyksekäs, sillä hän otti aiemmin 20 kilometrillä cup-kauden avausvoittonsa ja taisteli loppuun asti sprintinkin voitosta.
”Hiihto oli tänään hyvää ja rentoa vaikka oli kova pakkanen. Aivan en pystynyt Kirilille vastaamaan, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti Saksan kisoja. Toivotaan, että siellä on hyvät olosuhteet”, hämeenkyröläinen Tuomisto summasi.

Löytynoja on urakoinut tällä kaudella kaikki hiihdon ja ampumahiihdon cup-kilpailut hyvällä menestyksellä. Ylivieskalaisen hiihtovauhti onkin edelliskautta parempaa.

”Nousujohteinen kisa, finaali oli taas parasta hiihtoa. En ehkä aamulla odottanut tällaista sijoitusta, mutta hieno kisa ja kunnon sprinttimeininkiä erissä”, Löytynoja sanoi tyytyväisenä.  

Vammaishiihdon maailmancupin kauden päätöskilpailut käydään ensi viikolla Saksan Finsteraussa, jonne Suomen joukkuekin siirtyy suoraan Ruotsista sunnuntaina. Löytynoja on jo varmistanut ampumahiihdon cupin voiton.
Sprinttien tulokset: http://www.handikappidrott.se/ImageVault/Images/id_3173/ImageVaultHandler.aspx