Uutisen päiväys

5.12.2004← Takaisin

Trondheimissa Ackermannille täyspotti – Koivuranta upeaan suoritukseen

Saksan Ronny Ackermann vei nimiinsä yhdistetyn maailmancupin viikonlopun molemmat voitot Norjan Trondheimissa. Suomalaisittain upeimman yllätyksen teki 16-vuotias Anssi Koivuranta, joka sunnuntaina oli suomalaisista paras.

Anssi Koivurtanta hyppäsi sprinttikisassa 126 metriä, kilpailun toiseksi pisimmän hypyn, joka oikeutti hänet kakkossijaan 0,07 sekuntia pisimmälle hypänneen Itävallan Michael Gruberin jälkeen, joka kirikamppailun jälkeen jäi lopputuloksissa toiseksi. Kuusamon nuorukainen osoitti taistelijan luonteensa ja sinnitteli kovassa joukossa kahdeksanneksi parantaen näin normaalikilpailun sijoitustaan neljällä. "Älyttömän upea suoritus," kommentoi Koivurannan tuloksia päävalmentaja Jani Klinga heti kilpailun jälkeen.

Lauantain normaalikilpailussa jälleen hurjalla hiihdollaan Ackermannin jälkeen toiseksi noussut Hannu Manninen ei sunnuntain sprinttikisassa päässyt yhtä hurjaan vauhtiin. Koko viikonlopun kestänyt jatkuva sade oli pehmittänyt sprinttiradan niin pehmeäksi, että raskastekoinen rovaniemeläinen ei siinä päässyt näyttämään parastaan.

" Hannu teki sprinttikisassa keskinkertaisen hypyn, jonka jälkeen reilun minuutin kiinnikurominen oli näissä olosuhteissa ylivoimainen tehtävä. Kun pohja pettää jalkojen ja sauvojen alta, hiihtäminen on sellaista paikallaan polkemista, joka vie voimia. Hannun tekniikka vielä on sellainen, että hän käyttää tehokkaasti jalkojaan," summasi Jani Klinga Mannisen suoritusta antaen toki tunnustusta kilpailun voittaneelle saksalaiselle. "Vaikka Ackermannilla on nyt kaksi perättäistä voittoa, ei hän ole mitenkään voittamattomissa. Kunhan olosuhteet taas ovat edes vähän lähempänä normaalia, niin sitten , " ennusti Klinga ja vakuutti Hannu Mannisen voivan mennä luottavaisella mielellä juhlimaan Suomen itsenäisyyttä tasavallan presidentin vastaanotolle maanantaina.

Yhdistetyn maailmancupin seuraavat osakilpailut oli määrä pitää Val di Fiemmessä Italiassa. Predazzon mäki ei kuitenkaan ole hyppykunnossa ja se merkitsee, että viikon päästä ei yhdistetyssä kilpaillan maailmancup-tasolla.Val di Fiemmen peruutuksesta johtui, että Trondheimissa kilpailtiin joukkuekilpailun sijasta sprinttiä. Mitä muita järjestelyjä on tulossa, siitä päätetään maanantaina, jolloin Suomessa  vietetään itsenäisyyspäivää.

Tulokset: www.fis-ski.com