13.3.2004← Takaisin

Tanja Poutiainen finaalipujottelun kolmas

Suomen Tanja Poutiainen oli jälleen palkintopallilla, kun pujottelun maailmancupin finaali kilpailtiin lauantaina Sestrieressä, Italiassa. Poutiainen sijoittui kolmanneksi ensimmäisen voittonsa ottaneen Itävallan Marlis Schildin ja Tanjan vain kahdella sadasosassa voittaneen USA:n Sarah Schleperin jälkeen.

Hyvä tulos ei auttanut Poutiaista nostamaan sijoitustaan pujottelun maailmancupin lopputuloksissa. Yhteensä 390 pisteellä hän sijoittui neljänneksi. Cupin ylivoimaisen voiton oli jo aikaisemmin varmistanut Ruotsin Anja Pärson, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli vasta 16:s mutta nousi toisen kierroksen selvästi nopeimmalla laskulla kuudenneksi. Tällä sijoituksella hän varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun voittonsa jo ennen sunnuntaina laskettavaa suurpujottelukilpailua. Pärsonin pistemäärä pujottelucupissa oli 770. Marlis Schildin pisteet olivat 447 ja kolmanneksi sijoittuneen Monica Bergman-Schmudererin 437.