14.12.2003← Takaisin

Tami Kiuru voittoon - Janne Ahonen kolmas

Suomen mäkimaajoukkueen Tami Kiuru otti voiton ja Janne Ahonen kolmannen sijan yhden kierroksen kisaksi jääneessä mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Titisee-Neustadtissa, Saksassa sunnuntaina.

Mäkihypyn maailmancup oli jälleen tuulen tuiverruksessa sunnuntaina Titisee-Neustadtissa. Yhden kierroksen kilpailuksi jääneessä kisassa suomalaismenestys oli erinomainen. Voiton vei 136 metrin hypyllä ja 145.8 pisteellä Lahden Hiihtoseuran Tami Kiuru. Kakkoseksi sijoittunut Itävallan Andreas Widhölzl hävisi Kiurulle viisi pistettä ja hypyn pituudessa 2,5 metriä. Janne Ahonen oli jälleen bodiumilla sijoituttuaan kolmanneksi puoli metriä Widhölzlin hyppyä lyhyemmällä 133 metrin leiskauksella. Pisteitä lahtelainen keräsi 139.9.

Suomalaisista selvisi maailmancupin pisteille myös Puijon Hiihtoseuran Matti Hautamäki, joka jakoi sijan 13 Norjan Sigurd Pettersenin kanssa. Molemmat hyppäsivät 125 metriä ja saivat 123 pistettä.

Suomen kolme muuta edustajaa jäivät 30 parhaan ulkopuolelle. Tänä vuonna aikaisemmissa kilpailuissa erinomaisesti menestynyt Veli-Matti Lindström oli 117 metrin hypyllä 32:s. Yhtä pitkälle hypännyt Akseli Kokkonen sai 2,4 pistettä vähemmän ja oli sijalla 35. Jussi Hautamäki oli 45:s.

Titisee-Neustadtin K120 metrin mäessä oli tarkoitus hypätä viikonloppuna kaksi maailmancupin osakilpailua. Perjantain karsinta ja yksi kilpailuhyppy pystyttiin viemään läpi. Tuuli on häirinnyt tällä kaudella kaikilla kilpailupaikkakunnilla. Kahdessa kilpailussa on hypätty kaksi kierrosta, kahdessa yksi ja kaksi kilpailua on jäänyt kokonaan pitämättä.