28.11.2004← Takaisin

Super-Janne ei antanut muille mahdollisuuksia Rukan suurmäessä

Janne Ahosen alkutalven kunto on mykistävä. Lahtelainen tuntuu tekevän mitä tahtoo – muille ei jää sanan sijaa. Ahosen voitto oli ylivoimainen Nordic Openingin toisessakin osakilpailussa Rukalla.

Lauantain iltakilpailun ylivoimainen voittaja Janne Ahonen oli omaa luokkaansa myös perjantailta sunnuntain iltapäivälle siirretyssä HS 142 metrin mäen kilpailussa. Ahonen oli jo karsinnan paras ja leiskautti varsinaisessa kilpailussa molempien kierrosten parhaat hypyt – molemmat kantoivat 143 metriä.

Toisessa hypyssään Ahonen sai katsojien sydämen pomppaamaan kurkkuun. Hän joutui ottamaan hypyn alas tosi korkealta ja ”niiasi” syvään alastulossa. Se verotti pisteet alimmillaan 15.5:een. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut, uran 20:s voitto tuli yli 20 pisteen erolla seuraavaan.

”Olisi se hyppy kauemminkin ilmassa pysynyt, jos olisi antanut,” kertasi Ahonen kisan jälkeen toista leiskautustaan. Kaksi ylivoimaista voittoa ei saanut Ahosta paukuttamaan henkseleitään vaikka mies tyytyväinen olikin. ”Vähän ylivoima ihmetyttää. Sataprosenttisen varmasti ero kaventuu seuraavissa kilpailuissa, varmaan jo ensi viikonloppuna Trondheimissa,” Ahonen arvioi.

Sunnuntain kakkonen, Itävallan Thomas Morgenstern näytti, ettei viime vuoden pahannäköinen kaatuminen ollut jäänyt miehen takaraivoon kummittelemaan. Hän viihtyy Rukan suurmäessä, selvä kakkonen ja ensimmäisestä hypystä yhdeltä tuomarilta jopa täydet 20 pistettä.

Kolmanneksi sijoittunut Tshekin Jakub Janda oli kilpailun yllättäjiä, toisen kierroksen hieno 137,5-metrinen oli kilpailun kolmanneksi pisin hyppy ja tuloksena oli miehen uran toinen palkintopallisija.

Suomalaisista Matti Hautamäki oli jälleen mukana kärkikahinoissa ja jälleen neljäntenä. Tällä kertaa Hauamäki paransi toisellaan ja nousi ensimmäisen kierroksen jälkeiseltä viidenneltä sijalta neljänneksi. Muiden suomalaisten sijoitukset : 20. Tami Kiuru, 21. Jussi Hautamäki, 27. Veli-Matti Lindström, 33. Pekka Salminen, 42. Janne Happonen.