Uutisen päiväys

29.1.2011← Takaisin

Suomi viidenneksi Willingenin joukkuemäessä

  Suomi avasi FIS Team Tourin joukkuemäen viidennellä sijalla Saksan Willingenissä. Suomen joukkueessa hyppäsivät Anssi Koivuranta, näyttävän paluun maailmancupiin tehnyt Janne Happonen, Olli Muotka sekä Matti Hautamäki. Voiton HS 145-mäessä vei Itävalta ylivoimaisesti ennen Saksaa ja Puolaa.

  FIS Team Tour käynnistyi Saksan Willingenissä joukkuemäen kilpailulla. Kilpailun voittoon liiteli HS 145-mäessä ylivoimaisesti Itävallan joukkue. Voittajakvartetissa hyppäsivät Gregor Schlierenzauer, Martin Koch, Andreas Kofler ja Thomas Morgenstern. Toiseksi liiteli kotiyleisön iloksi Saksa, joka varmisti kakkossijansa joukkueen ankkurin Severin Freundin 140 metriä kantaneella hypyllä. Eroa Saksan ja Itävallan välillä oli peräti 46,7 pistettä. Kolmas oli hyvään vireeseen äitynyt Puolan joukkue Kamil Stochin ja Adam Malyszin johdolla. Puola jäi Itävallan joukkueesta 56,1 pisteen päähän.


  Suomalaisittain päivän parasta antia oli Janne Happosen paluu maailmancupsirkukseen. Happonen teki mäessä vakuuttavaa jälkeä loukkaantumisen aiheuttaman tauon jälkeen jälkeen. Kuopiolainen hyppäsi 135 ja 137 metriä. Suomen viidenneksi sijoittuneessa nelikossa hyppäsivät Happosen lisäksi Anssi Koivuranta, Olli Muotka sekä Matti Hautamäki. Myös Hautamäki onnistui hyvin. Hypyille kertyi mittaa 134,5 ja 136 metriä ja toinen hyppy riitti ohittamaan Japanin joukkueen tulosliuskalla pisteen kymmenyksen erolla. Happonen oli kilpailun viidenneksi ja Hautamäki kahdeksanneksi paras hyppääjä. Koivuranta hyppäsi 124,5 ja 108,5 metriä ja Muotka 126 ja 131 metriä.


  ”Joukkuekisan tulos ei tyydytä, mutta nimilistalla oli aika paljon kokemattomuutta”, summasi päävalmentaja Pekka Niemelä. Happosen suoritukset kuitenkin ilahduttivat.


  ”Kova juttu Happoselta ja hienoa, kun saatiin hänet sairastuvalta takaisin. Kymmenen kuukauden tauon jälkeen viides ja heti ekassa kisassa potentiaali tuli ulos. Kova päänavaus ja upea comeback. Ei monelta onnistu, loukkaantumisen jälkeen tarvitaan monesti puoli kautta ennen kuin alkaa sujua”, kehui Niemelä vuolaasti.


  ”Matti hyppäsi myös ok:sti. Paljon positiivisia asioita. Happosen paluu kertoo, mitä on menetetty loukkaantumisen myötä. Seuraava joukkuekisa on Oberissa. Ei muuta kuin katse eteenpäin.”


  Anssi Koivurannan kohtalo sen sijaan harmitti Niemelää. Koivuranta hyppäsi perjantaina karsinnassa 138,5 metrin hypyn, jonka hän kuitenkin kaatui. Samassa rytäkässä side irtosi suksesta ja Koivuranta joutui käyttämään tänään varaparia.


  ”Anssin kohtalo harmittaa, hän on hypännyt hyvin. Varapari ei toiminut ja niihin turvauduttiin turvallisuussyistä. Ei voida ottaa riskejä. Turvallisuus ennen kaikkea. Suksen profiili oli erilainen. Tänään tehdään duunia, että saadaan Anssille saman profiilin sukset kuin hajonneet olivat”, kertoi Niemelä.

   

  Willingenissä hypätään huomenna henkilökohtainen kilpailu. Suomalaisista karsinnan selvittivät Kalle Keituri, Janne Happonen ja Anssi Koivuranta. Matti Hautamäki on maailmancupin kokonaispisteissä kuudentena ja hänellä on siten automaattisesti paikka kilpailuun. Huomista kilpailua voi seurata huomenna MTV3-kanavalta sekä Katsomo.fi:ssä kello 14.45 alkaen.

   

   

  Tuloskooste:

  FIS Mäkihypyn maailmancup

  29.1.2011 Willingen, Saksa HS 145

  1. Itävalta 1071,8

  2. Saksa 1025,1

  3. Puola 1015,7

  4. Norja 1010,9

  5. Suomi 954,5

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com