Uutisen päiväys

9.12.2017← Takaisin

Suomi mäkihypyn joukkuekilpailun seitsemäs Titisee-Neustadtissa

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään joukkuekilpailulla Saksassa. Janne Ahonen, Eetu Nousiainen, Andreas Alamommo ja Antti Aalto taistelivat joukkueen toiselle kierrokselle ja joukkue oli kilpailun seitsemäs.

Janne Ahonen avasi Suomen kilpailun onnistuneella 132 metrin hypyllä. Kun myös muut joukkueen jäsenet onnistuivat tasaisesti, oli joukkueen sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäs 441.8 pisteellä.

”Omalta osaltani ensimmäinen hyppy oli pitkästä aikaa parempi suoritus kilpailuun. Olosuhteissa sattui myös olemaan onni myötä, niin pääsin hyvään lopputulokseen”, kertoo Ahonen tunnelmiaan kilpailun päätteeksi.

Toisella kierroksella joukkue jatkoi tasaisen vahvaa suorittamista. Janne Ahonen hyppäsi 125 metriä, Nousiainen paransi hyppyään ensimmäiseltä kierrokselta ja venytti hyppynsä 121,5 metriin. Andreas Alamommon hyppy jäi 107 metriin. Aalto hyppäsi joukkueen toisen kierroksen pisimmän hypyn, 131 metriä. Lopullinen sijoitus joukkueelle seitsemäs. Alkukauden vahvasti hypännyt Aalto oli tyytyväinen joukkueen tämän päivän otteisiin.

”Kokonaisuutena ihan kohtuullinen kilpailu. (Oma) ensimmäinen hyppy ei ollut paras mahdollinen, ei sekään toki kaukana ollut hyvästä. Toinen hyppy oli omaa hyvää tekemistä. Joukkueena OK suoritus”, kertaa Aalto kilpailua.

Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen nappasivat kilpailusta ensimmäiset maailmancup-pisteensä.

”Venäjältä sain jatkettua hyppyä ja koko päivän oli rentoja vetoja. Ihan hyville mitoille riitti! Huomenna jatkan samalla tavalla liikaa miettimättä”, kertoo Alalommo.

”Hypyt ovat menossa parempaan suuntaan koko ajan. Tästä on hyvä jatkaa”, komppaaNousiainen.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna Titisee-Neustadtissa henkilökohtaisella kilpailulla. Kaikki suomalaiset selvittivät tiensä kilpailuun. 

Urheilijoiden kommentit kilpailusta Soundcloudissa

Maailmancupin aikataulu