30.1.2010← Takaisin

Suomi jäi neljänneksi nuorten MM-joukkuemäessä

Suomi jäi joukkuemäessä neljänneksi nuorten MM-kilpailuissa Saksan Hinterzartenissa. Nelikko Sami Niemi, Sami Saapunki, Jarkko Määttä ja Ville Larinto jäi mitalista 56 pisteen päähän.

Mestaruuden vei Itävalta joukkueella Mario Innauer, Lukas Müller, Florian Schabereiter ja Michael Hayböck. Saksan nelikko hävisi 20 pistettä, pronssin vei Slovenia. Suomi hyppäsi tasaisesti, mutta se ei lauantaina riittänyt. Suomalaiskotkista paras oli jälleen Larinto, joka sai aikaiseksi 103 ja 104,5 metrin hypyt. Tavoitteena ollut joukkuemitali jäi kuitenkin saamatta.
”Olisi pitänyt pystyä vähän parempaan, mutta ei näköjään. Kun se oikea päivä sattuu, meillekin olisi mitali sieltä tullut. Kun katsoo harjoitusten tuloksia, mehän olimme ekoina päivinä ihan ylivoimaisia. En tiedä sitten rupesiko se kypärä kiristämään liikaa kisapäivinä”, Larinto pohti Hinterzartenin mäkimontussa.
Sami Niemi liiteli 98 ja 96 metrin hypyt. Henkilökohtaisessa kilpailussa toiselta kierrokselta karsiutunut Sami Saapunki onnistui joukkuekilpailussa lentämään 94,5 ja 96 metriä.
”Semmoista perussuoritusta, ainahan parannettavaa on mutta ihan ok. Henkilökohtaiseen kisaan verrattuna tämä oli parempaa, se oli pieni epäonnistuminen mutta nyt oli jo normaalia hyppäämistä. Tämä on ollut hyvä kokemus, hienot kisat. Tietysti olisi toivonut, että olisi hypännyt paremmin siellä henkilökohtaisessa kisassa”, 15-vuotias Saapunki mietti.
Määttä hyppäsi joukkueen kolmantena 93 ja 98,5 metrin hypyt.
”Hyviä hyppyjä. Ensimmäinen ei ollut taaskaan niin hyvä kuin toinen”, Määttä sanoi.