Uutisen päiväys

28.2.2013← Takaisin

Suomen naiset viidenneksi MM-viestissä

  Suomen naisten viestijoukkue sijoittui viidenneksi. 4x5km viestissä Val di Fiemmessä. Kisan jälkeen kaikki naiset olivat pettyneitä sijoitukseensa. Sillä MM-mitali oli realistinen tavoite. Joukkue jäi pronssista reilu puoli minuuttia.

  Suomen joukkueen avaus- ja ensimmäisen perinteisen osuuden hiihtänyt Anne Kyllönen aloitti vahvasti, mutta kohtaloksi koitui lähikontakti aidan kanssa.
  - Saksalainen tönäisi minut aitaan ja sukset jäi siihen aitaan kiinni. Sitten tuli muut hiihtäjät sauvojen yli eikä siinä auttanut muuta kuin odottaa, että kaikki on menneet ohi, että pystyn nousemaan ja saan sukset irti sieltä aidasta. Kyllähän se ihan täysin hapotti, kun nousun alla tippuu vauhdit nolliin ja siitä lähdet uudestaan kiihdyttämään., Kyllönen kertoo tilanteesta.
  Perinteisen toisen osuuden hiihtänyt Kerttu Niskanen olisi ilman Kyllönen kolaria päässyt todennäköisesti Norjan Therese Johaugin peesiin.
  - Sitä havittelin, mutta siinä ei ollut muuta peesiä tarjolla kuin Justyna (Kowalczyk), ja hänen vauhti oli tänään aivan liian kovaa minulle. Yritin hiihtää mahdollisimman hyvin, mutta loppu tuli huonosti. Kun viesti on, niin olisin halunnut tehdä tosi hyvän osuuden.

  Kolmannelle osuudella starttasi joukkueena ainoa aiempaa arvokisaviestikokemusta omaava Riitta-Liisa Roponen, joka muun joukkueen tavoin oli pettynyt sijoitukseen.
  - Olimme viidensiä, joten en ole tyytyväinen. Tämä on viesti, kaikkien neljän pitää onnistua. Silloin on ihan turha omaa hiihtoa pohtia enemmän. Ei se auta, jos oma hiihto tuntuu hyvältä.
  Ankkuriosuuden hiihtänyt Riikka Sarasoja-Lilja oli maaliin tullessa aivan hapoilla.
  - Lähdin hiihtämään omaa rentoa hiihtoa, mä olen ollut hyvässä kunnossa ja ajattelin kestäväni sitä vauhtia, mutta en kestänyt. Päällimmäisenä tunteena on nyt pettymys, kun en voinut joukkueelle sitä pronssia tuoda.
  - Totta kai tämä on joukkuepanos, mutta tulos on se, minkä minä maaliin tullessa tuon ja tänään oli kaikki mahdollisuudet pronssiin, mutta minä en vain yksinkertaisesti pystynyt.

  Lisää kommentteja:
  http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/urheilijoiden-kommentit-4x5km-mm/