Uutisen päiväys

5.12.2010← Takaisin

Suomen naiset parisprintin kuudensia Düsseldorfissa

  Maastohiihdon maailmacup jatkui tänään Düsseldorfissa naisten ja miesten vapaan parisprinteillä. Suomen naiset Kirsi Perälä ja Pirjo Muranen hiihtivät kuudenneksi värikkäiden vaiheiden jälkeen. Naisten voitin vei Italian pari Magda Genuin ja Arianna Follis. Toiseksi tuli Norja ja kolmas oli Kanada. Suomen miehet eivät selviytyneet parisprintin finaaliin. Norjan kakkosjoukkue Ola Vigen Hattestad ja Anders Glöörsen hiihti viestin voittoon. Kilpailun toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Italia.

  Kirsi Perälä:
  - Päivän hiihtoihin ja koko viikonloppuun olen tyytyväinen ja tunnelmat ovat hyvät. Parisprintissä ahtaalla radalla sattuu paljon ja pikkuisen harmittaa kun Ranskalainen kaatui eteeni tärkeässä paikassa. Hyvin jaksoi hiihtää ja vauhtia riitti. Positiivinen mieli jäi koko viikonlopusta ja kiva saada tunne että täältä noustaan. Davosissa on sunnuntaina minulla ohjelmassa sprintit. Hieman uutta ja ei tiedä mitä odottaa, koska lähden korkealle kisamaan ensimmäisen kerran.

  Pirjo Muranen:
  - Tänään oli hyvää hiihtoa ja jaksoi hyvin ja käskytys meni perille. Aikamoista suhinaa, ja kyllä nousi adrenaliinit kun ruotsalaisen kanssa heiluimme kisassa. Tekemiseni on menossa hyvään suuntaan askel kerrallaan. Davos on minulle mielenkiintoinen paikka ja odotukset ovat maanläheiset, koska korkealla kisoissa minulla on ollut vuosien varrella haastavaa. Tavoitteena on saada hyvä veto siellä. Huoltomiehet olivat onnistuneet tänään hyvin ja välineet olivat erinomaiset.

  Martti Jylhä:
  - Harmittaa ihan hirveesti. Ajattelin että aika riittää, mutta ei vaan näin käynyt. Neljäs sija ei ole huono siinä porukassa, mutta se ei paljon lämmitä. Viikonlopun hiihtoni olivat kokonaisuutena oikeaan suuntaan. Meillä oli tänään kyllä menohaluja ja paukkuja, ja emme edes välinerikoilla selittele. Tänään näin.

  Matias Strandvall:
  - Todella iso pettymys. Kunto on hyvä ja vapaan hiihto myös. Tänään illalla matka jatkuu kohti davosia.

  Päävalmentaja Magnar Dalen:
  - Parisprinteissä ei välttämättä parhaat hiihtäjät ole parhaita. En pidä tästä lajista, koska se on enemmän show-hiihtoa kuin parhaiden selvittämistä. Meidän hiihtäjämme olivat tänään agressiivisempia mikä oli hyvä. Hieman huonoa tuuria meiltä tänään. Matka jatkuu kohti Davosia melko haastavissa ajokeleissä. Aino-Kaisan paluu tänään oli hieno uutinen ja ensi viikonlopusta tulee mielenkiintoinen.

  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi