Uutisen päiväys

3.8.2010← Takaisin

Suomen mäkijoukkue matkustaa kolmen maan avauskiertueelle täydellä joukkueella

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix alkaa ensi viikonloppuna 7.-8.8.2010 Saksan Hinterzartenissa. Kilpailuohjelmassa on lauantaina HS 108-mäestä iltakisana hypättävä joukkuekilpailu ja sunnuntaina henkilökohtainen kilpailu.


  Finnjumping on nimennyt Hinterzartenin kilpailuun seuraavan joukkueen: Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Harri Olli, Kalle Keituri ja Olli Muotka.

  Ahonen palaa Hinterzartenin viikonlopun jälkeen Suomeen ja hänen tilallaan joukkueessa Courchevelin ja Einsiedelnin osakilpailuissa ovat mukana lapaluun murtumasta hienosti toipunut Ville Larinto ja alkukesänä potentiaalisia hyppyjä esittänyt Kai Kovaljeff.

  Hinterzartenin jälkeen kiertuetta jatketaan kuudella hyppääjällä. Suomen maakiintiön ollessa viisi urheilijaa karsitaan välipäivien vapaissa harjoituksissa viides urheilija kilpailuihin.

  - Olen hyvin tyytyväinen joukkueen toipilaslistalla olleiden Ahosen ja Larinnon kuntoutumiseen ja on hienoa, että heidät molemmat saadaan näin tositoimiin. Larinnon osalta täysipainoinen ylävartalon harjoittaminen on vasta alkanut, mutta näen tärkeänä hänen osallistumisensa uuden joukkueen ensimmäiselle turneelle. Kiertueen välissä olevat päivät käytetään harjoitteluun Keski-Euroopan mäissä, joukkue ei lennä siis kotiin välipäivien aikana kuten totutusti, kertoo Niemelä joukkueen tilanteesta.

  Henkilöstö täydentyi fysioterapeutilla

  Alkukesästä julkaistu mäkijoukkueen henkilöstö on saanut viimeisen täydennyksensä, kun fysioterapeutti Anssi Örri (Norja A-maajoukkue 2002-2010) on astunut joukkueen vahvuuteen mukaan. Suomen mäkijoukkueeseen on nyt kerätty osaamista kuuden maan suunnalta: Päävalmentaja Pekka Niemelä toimi Ranskan päävalmentajana, Gerhard Hofer on kerännyt arvostusta Sveitsin ja Itävallan joukkueen teknikkona, Janne Frisk Japanin huoltomiehenä, Ari-Pekka Nikkola Slovenian päävalmentajana ja viimeisempinä vahvistuksena Anssi Örri Norjan fysioterapeutin pestistä.

  - Anssi Örri oli se viimeinen puuttuva henkilö tiimistä, jota kaipasin tähän. Tällä ryhmällä voi lähteä luottavaisin mielin tekemään töitä kohti tulevaa talvea ja arvokisoja, toteaa päävalmentaja Niemelä.

  Suomen mäkijoukkue jatkaa kolmen maan avauksen jälkeen pääjoukolla suoraan kohti Puolan Wislaa, missä kilpaillaan GP:n osakilpailut 20.-21.8.2010. Mahdolliset kilpailijavaihdokset tehdään Einsiedelnin osakilpailun jälkeen.

    

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2010

  7.-8.8. Hinterzarten GER HS 108 Avaus

  13.8. Courchevel FRA HS 132

  15.8. Einsiedeln SUI HS 117

  20.-21.8. Wisla POL HS 134

  28.-29.8. Hakuba JPN HS 131

  1.10. Liberec CZE HS 140

  3.10. Klingenthal GER HS 140 Finaali

   

  Hinterzarten avauskilpailuissa hypätään 7.8. joukkuekilpailu, muut kesä GP:n kilpailut ovat henkilökohtaisia kilpailuja.

  Kilpailuaikataulut ja tulokset www.fis-ski.com

   

   

  Tiedustelut: Pekka Niemelä m. 040-7555159

  Urheilijahaastattelut pyynnöt: Ville Kantee m. 045-1133009