Uutisen päiväys

26.1.2011← Takaisin

Suomen mäki- ja yhdistetyn joukkueet varovaisen toiveikkaana nuorten MM-kisoihin

  Suomella on sekä mäkihypyssä että yhdistetyssä keski-iältään varsin nuoret joukkueet nuorten MM-kilpailuissa Viron Otepäässä. Joukkueiden kansainvälisesti kokenein urheilija on mäkihyppääjä Sami Niemi.

  Mäkijoukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola kuvaa joukkueen ennakkotilannetta yhdellä sanalla haastavaksi juuri nuoruuden vuoksi. Viime viikonloppuna Zakopanessa maailmancupia hypänneellä Niemellä on onnistuessaan mitalisauma, mutta Nikkola ei lupaa kuuta taivaalta.


  ”Realistisesti odotan viiden joukkoon. Mäki täällä on tuulelle erittäin altis, joten tuurilla voi käydä hyvinkin”, Nikkola muotoilee.

  Niemen lisäksi ainakin kajaanilaiselta Jarkko Määtältä voi odottaa hyviä suorituksia. Määttä oli myös MM-kisoissa jo viime talvena, tuloksena silloin 25. sija henkilökohtaisessa kilpailussa ja 4. sija joukkuemäessä.

  ”Ihan hyvä fiilis on. Nyt olen vuoden vanhempi ja kokemusta on totta kai enemmän. Lähden ainakin parantamaan viime vuoden sijoitustani, joukkuemäestä tavoitteena on mitali”, Määttä sanoi.

  Yhdistetyssä hyvä tekemisen meininki


  Yhdistetyn viisikko on kansainvälisesti vielä varsin kokematon ja mäkijoukkueen tavoin osaksi kovin nuorikin. Valmentaja Antti Kuisma onkin odotuksissaan maltillinen.

  ”En lähtisi mitaliodotuksia luomaan, mutta keskitason suorituksia odotan. Tässä porukassa on kuitenkin hyvä tekemisen meininki kaikin puolin ja hyvillä mielin voi olla. Ensimmäiset treenitkin osoittivat, että olemme ihan muiden mukana. Tämä on kokemuksen hakureissu useimmille, lähes ensimmäisiä kansainvälisiä kisareissuja”, Kuisma sanoo.
  Joukkueen vanhimpaan kaartiin kuuluva Jussi Salo myöntää, ettei kausi ole mennyt ennakkoajatusten mukaisesti.  Erityistä syytä toivottua vaisumpiin tuloksiin ei ole löytynyt, mutta suunta on kauden päätavoitteen alla kääntynyt parempaan.
  ”Nyt tuntuu ihan hyvältä. Tuntuu, että suoritukset paranevat viikonloppu viikonlopulta. En ole sijoitustavoitteita niin miettinyt, kunhan saisi hyvät kisat. Jos jotain niin sanotaan 15 parhaan joukkoon. Joukkuekisasta voi tulla hyväkin, odotan sitä”, Otepään mäessä mainiosti viihtyvä Salo sanoo.

  Kykkäsellä hyvät mahdollisuudet hyville sijoille

   

  Naisten mäkihypyssä Suomella on tuttu kaksikko: Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho. Kykkäsellä on onnistuessaan mahdollisuudet hyville sijoille, sillä hän on kehittynyt hyppääjänä koko ajan.

  ”Julialla on mahkuja pärjätä, ensimmäisissä harjoituksissa hän oli kierrosten neljäs ja viides. Hyvä fiilis on päällä. Julia on mennyt hirveästi eteenpäin viime kauteen verrattuna. Samoin Jenny on mennyt eteenpäin. Tulee olemaan kova kisa, odotan myös tiukkaa kilpailua”, valmentaja Kimmo Kykkänen sanoo.
  Julia Kykkänen ei sijoitustavoitteillaan uhoa:
  ”On kyllä ihan hyvät mahdollisuudet, mutta ei sijoitustavoitteita. Hyvä mäki täällä on, tykkään siitä”, Kykkänen sanoi harjoituksiin lähtiessään.

  Nuorten MM-kilpailut Otepää 25.-31.1.2011

   

  Mäkihyppy, pojat
  Antti Määttä, Kuusamon Erä-Veikot
  Jarkko Määttä, Kainuun Hiihtoseura
  Sami Niemi, Ounasvaaran Hiihtoseura
  Ossi-Pekka Valta, Lahden Hiihtoseura
  Miika Ylipulli, Kuusamon Erä-Veikot

  Mäkihyppy, tytöt
  Julia Kykkänen, Ounasvaaran Hiihtoseura
  Jenny Rautionaho, Ounasvaaran Hiihtoseura

  Yhdistetty
  Ville Heikkinen, Kuusamon Erä-Veikot
  Jesse Kaislavuo, Lahden Hiihtoseura
  Mikke Leinonen, Lahden Hiihtoseura
  Jussi Salo, Tampereen Pyrintö
  Arttu Ålander, Jyväskylän Hiihtoseura

  Kisajärjestäjien sivut http://www.tehvandi.ee/njwsc/index.php

  Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailuohjelma

  nuorten MM-kilpailut 2011 Otepää EST

   

  27.1.2011 torstai     
  12.00 yhdistetty, gundersen HS 100
  15.00 yhdistetty, hiihto 10km 
  17.00 mäkihyppy, tytöt HS 100
  28.1.2011 perjantai     
  17.00 mäkihyppy, pojat HS 100
  29.1.2011 lauantai    
  11.00 yhdistetty, HS 100
  15.00 yhdistetty, hiihto-osuus 5km
  17.00 mäkihyppy,  joukkuekilpailu, tytöt, HS 100
  30.1.2011 sunnuntai    
  11.00 yhdistetty, joukkuekilpailu, HS 100
  14.30 yhdistetty, joukkuekilpailu, 4x5 km
  17.00 mäkihyppy, joukkuekilpailu, pojat HS 100