Uutisen päiväys

2.12.2017← Takaisin

Suomen joukkue neljäs yhdistetyn joukkuekilpailussa

Yhdistetyn urheilijat jatkoivat vahvoja otteitaan lauantaina Lillehammerissa, kun vuorossa oli joukkuekilpailu. Palkintopallipaikasta taisteltiin maaliviivalle saakka.

Suurmäestä normaalimäkeen siirtyminen tuntui tuottavan Lillehammerissa pieniä ongelmia, mutta suomalaiset onnistuivat tasaisesti mäkiosuudella. Arttu Mäkiaho hyppäsi ensimmäisenä 90 metriä. Tätä seurasi Leevi Mutrun 84 metrin ja Ilkka Herolan 89,5 metrin hypyt. Viimeisenä hypännyt Eero Hirvonen venytti hyppynsä 94 metriin.

”Vähän on ollut vaikeaa hypätä täällä pienestä mäestä, huomenna isosta mäestä toivottavasti parempaa. Omalta osin mäessä oli vähän vaikeuksia laskuasennon kanssa. Koekierroksella ei löytynyt vielä hyppääminen, mutta kilpailukierrokselle sain onneksi vähän parannettua”, kertasi Mäkiaho mäkiosuutta.

Myös Herola koki vaikeuksia mäkiosuudella.

”Henkilökohtaisesti en saanut parasta irti. Harjoituksissa ja koekierroksella sain hommaa jo parempaan suuntaan, mutta kisakierrokselle tuli takapakkia ja palasin vanhoihin virheisiin”, kertoi Herola.

Suomi pääsi kilpailussa hiihto-osuudelle kuudentena, +1:37 minuuttia kärjestä. Joukkue teki upean nousun hiihto-osuudella ja kolmas sija jäi maalisuoralla muutaman sentin päähän. Ensimmäisenä ladulle suunnannut Herola hiihti ladulla edellä hiihtäneen Itävallan kiinni. Seuraavalla osuudella upeasti hiihtänyt Leevi Mutru saapui vaihtoon kolmantena. Mäkiaho jatkoi kolmannella osuudella vahvaa hiihtoaan ja viimeisellä osuudella hiihtänyt Eero Hirvonen taisteli loppusuoralla Ranskan Chappuisin kanssa, joutuen kuitenkin taipumaan maaliviivalla.

”Jätkät pelasi siihen hyvän paikan lähteä hiihtämään. Itsellä ei ollut paras päivä ladulla ja oli vähän kankeata menoa. Viimeiselle puolella kilometrillä kangistui jalat ja ei saanut enää maksimivauhtia loppusuoralle. Ei se paljosta jäänyt kiinni, mutta sen verran kuitenkin, että olisi pitänyt olla herkempi jalka siihen loppuun”, kertoi Hirvonen tunnelmiaan kilpailun päätteeksi.

Kovan hiihdon tehnyt Leevi Mutru näki kilpailussa myös positiivisia puolia.

”Tänään aika perus suoritus. Ladulla pystyin auttamaan ja nostamaan joukkueen mukaan podium-taistoon mukaan. Kyllähän se oli kutkuttavan jännittävää loppuun asti. Olo on kuin karkkihimoiselta lapselta vietäisiin tikkari suusta. Varmasti, jos kilpailu olisi kääntynyt meille, niin olo olisi ihan toinen. Suomi oli kuitenkin tänään nopein hiihtojoukkue, pitää parantaa vielä hyppäämistä", kertasi Mutru.

Nuorella joukkueella löytyy kunnianhimoa ja tavoitteet kilpailuihin ovat korkealla.

”Meillä oli yhtenä tavoitteena, että podiumille tavoitellaan. Ei jäänyt kauaksi tänään. Ihan hyvä päivä kokonaisuudessaan, mutta kyllähän tämä hampaankoloon jätti aika ison palasen”, kertoi Mäkiaho.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna henkilökohtaisella kisalla. Aikataulu täällä.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Ilkka Herola
Leevi Mutru
Eero Hirvonen
Arttu Mäkiah