Uutisen päiväys

11.4.2013← Takaisin

Suomen Cupissa Rukalla jännittävä päätösviikonloppu

Maastohiihdon Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Rukalla kilpailuihin, joissa on paljon panosta vielä sekä viestien että henkilökohtaisten matkojen osalta. Sekä miesten että naisten cupin voittaja ratkeaa vasta päätöskilpailussa sunnuntaina.

Miesten cupissa toisena oleva Sami Jauhojärvi nousee voitolla ykköseksi, sillä edellä oleva Ville Nousiainen ei ole mukana päätösviikonloppuna. Naisten puolella Riitta-Liisa Roponen on kärjessä vain neljä pistettä Anne Kyllöstä edellä. Kolmantena oleva Riikka Sarasoja-Liljakin väijyy vain 78 pisteen päässä. Naisten kärkikolmikko on Rukalla mukana. Sunnuntaina vapaan kympillä he saavat varmasti vahvan vastuksen ainakin Kaisa Mäkäräiseltä.

Miesten viesticupissa Jämsänkosken Ilves johtaa 80 pisteen erolla Vuokatti Ski Team Kainuuseen. Naisten viesticupissa Hämeenlinnan Hiihtoseura johtaa jo 172 pisteen erolla Vuokatti Ski Team Kainuuseen. Kolmossijalla on Vieremän Koitto vain kahdeksan pisteen päässä kakkossijasta.

Myös järjestävän seuran Kuusamon Erä-Veikkojen toiminnanjohtaja Seppo Linjakumpu odottaa viikonloppua mielenkiinnolla. Puitteet Rukalla ovat kunnossa, sillä talvi on Kuusamon seudulla parhaimmillaan ja aurinkoakin on riittänyt.

”Olosuhteet kilpailuille ovat mitä parhaimmat, sillä meillä on kunnon talvikelit. Suomen Cup on ehdottomasti oikea suunta, sillä suomalaista maastohiihtoa täytyy saada esille. Viime vuonna Suomen Cup oli meille positiivinen kokemus”, Linjakumpu sanoo.

Rukalla kilpaillan lauantaina naisten 3x5 ja miesten 3x10 kilometrin viestit perinteisellä, sunnuntaina naisten 10 kilometriä ja miesten 20 kilometriä yhteislähdöllä vapaalla hiihtotavalla. Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 11. 

Yle tarjoaa kilpailut kotikatsomoihin molempina päivinä kello 10.45 alkaen TV2:ssa.